Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Francesc Alemany, president del Consell Comarcal del Maresme: “El Maresme és una comarca heterogènia amb moltes necessitats diferents de rellevància important”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanya Francesc Alemany, president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Palafolls.

Alemany, que repeteix com a batlle de Palafolls, explica que la Festa Major del municipi “és el nivell de màxima exposició i un moment fantàstic per estar en contacte amb la ciutadania”. L’alcalde ha assenyalat que per la Festa Major d’enguany s’han habilitat espais adaptats per gent amb diverses necessitats. “Cal acostar la Festa Major i fer-la més participativa per tothom, perquè sinó ja hi ha gent que en queda apartada”, diu.

Pel que fa a l’entrada com a president del Consell Comarcal del Maresme, Alemany explica que encara aquesta etapa amb “il·lusió i incertesa”. De fet, el president de l’ens comarcal subratlla les diferències que hi ha entre la constitució d’un ajuntament i la d’un consell comarcal. Unes diferències que, com diu, impliquen un sobreesforç. Tot i això, explica que a l’hora de pactar amb els seus socis de govern, les negociacions no van ser complicades.

“El Maresme és una comarca molt heterogènia”, exposa Alemany, “i la presidència comarcal implica la necessitat de preocupar-se de molts aspectes diferents amb una importància rellevant”. Entre les qüestions que cal fer front des de l’ens comarcal, Alemany ha destacat la mobilitat, la seguretat i el canvi climàtic. Tot i aquest repte, el president del Consell Comarcal del Maresme sentencia que “el paper dels consells comarcals és garantir tots els serveis bàsics als municipis perquè tothom pugui estar en unes cricumstàncies similars”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit