Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Estabilitzat l’incendi forestal d’Arbúcies


Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l’incendi forestal que s’ha declarat a Arbúcies, a l’alçada del Molí de les Pipes, aquest divendres al migdia. El foc ha cremat una extensió de 4,3 hectàrees, segons Agents Rurals.

El foc ha començat a peu de la carretera, ha saltat la via i ha fet una carrera turó amunt. En arribar a dalt, s’ha frenat i s’ha pogut aturar en el descendent abans que s’encaixés en un barranc. Els Bombers treballaran durant la nit repassant el perímetre perquè, segons expliquen des del cos, hi ha molta vegetació seca i soques d’arbres que podrien desencadenar represes.

L’incendi no ha avançat empès pel vent, sinó per l’orografia accidentada del terreny. El foc ha llençat alguns focus secundaris de poca importància que s’han pogut estabilitzar ràpidament.

Els Bombers han aixecat l’ordre de confinament pels residents al càmping de la Vall d’en Vidal i 13 masies de la zona. El confinament que la Policia Local d’Arbúcies havia ordenat sobre dues urbanitzacions també s’ha aixecat. Per la seva banda, el Servei Català del Trànsit (SCT) ha tallat la circulació per la carretera GI-543 en ambdós sentits entre els punts quilomètrics 1 i 13, i a hores d’ara la via continua tallada per permetre el pas prioritari als vehicles d’emergències.

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla INFOCAT i des del CECAT s’està fent seguiment de l’incendi. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per aquest incendi.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit