test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El TSJC confirma la pena de 26 anys de presó per al parricida de Sils


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la pena de 26 anys i 9 mesos de presó per al parricida de Sils. L’home va matar la mare i va ocultar el cos per seguir cobrant la seva pensió tal com recull la sentència de l’Audiència de Girona, que el va condemnar per un delicte d’assassinat en concurs medial amb un delicte continuat de frau a la Seguretat Social i un delicte de falsedat documental. L’Alt Tribunal desestima d’aquesta manera el recurs de la defensa i rebutja que la pena sigui “desproporcionada”.

La sentència considera provat que el matí del 9 de novembre del 2017 el condemnat va matar la mare al domicili familiar de la urbanització Vallcanera per ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 euros al seu nom. També recull que durant el judici ha quedat acreditat que el parricida de Sils va decidir amagar el cos embolicat en plàstic en una habitació de la casa per poder continuar cobrant la pensió de la víctima.

Els Mossos van localitzar el cos de la dona el 31 d’agost del 2018. Les amigues havien denunciat la desaparició de la dona a la policia local després de mesos trobant-la a faltar i de rebre explicacions estranyes per part del fill. Després de comprovar que es tractava d’una desaparició inquietant i de no aconseguir contactar amb la víctima, la policia va posar el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra. La Divisió d’Investigació Criminal va aconseguir l’autorització judicial per entrar a la casa, situada al carrer Tigre de Vallcanera. Allà van localitzar el cos de la víctima, lligada amb brides i en embolicada amb plàstic.

Foto: Marina López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit