Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El PSC governarà amb Junts i Comuns a Lloret de Mar


L’alcaldia de Lloret de Mar farà un canvi el proper 17 de juny, amb la constitució del nou consistori. Fins ara estava en mans de Jaume Dulsat, que fa uns mesos va plegar i va deixar lloc al seu successor, Albert Robert. La seva formació va decidir desvincular-se de Junts i crear la marca Tots per Lloret, que va quedar en tercer lloc a les municipals del 28M amb tres regidors. Per la seva banda, el partit va escollir un candidat desvinculat del projecte municipal que hi havia fins aleshores.

El guanyador va ser el socialista Adrià Lamelas, que va aconseguir vuit representants, però no en tenia prou per governar en solitari. Al llarg d’aquestes setmanes, els socialistes han començat a teixir aliances i finalment aquest dijous han anunciat que han tancat un acord amb Junts i Lloret en Comú per governar conjuntament els propers quatre anys.

En un comunicat asseguren que l’acord a tres bandes dona estabilitat al govern local i permetrà engegar els projectes acordats i que les tres candidatures proposaven al llarg de la campanya. De cara al proper mandat, les tres forces s’han marcat cinc prioritats.

Nova comissaria de Mossos

El pacte se centra en cinc eixos prioritaris. En primer lloc hi ha la neteja, la seguretat i el pla de barris. Això vol dir que preveuen ampliar la plantilla de la Policia Local, crear una unitat policial de Medi Ambient i oferir uns terrenys a la Generalitat per a la construcció d’una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra.

També es plantegen fer complir les ordenances de via pública i les normatives dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT), millorar la il·luminació i posar càmeres en les zones conflictives i ampliar la neteja viària a tot el municipi i assolir els percentatges de recollida selectiva.

En un segon eix més social, el nou govern vol crear un pla per evitar la solitud no desitjada, crear un pla especial per a l’emancipació dels joves, implementar un segell de qualitat que garanteixi els drets laborals en el sector turístic i fomentar el lloguer social entre els grans tenidors.

Allargar la temporada turística

En el bloc de turisme, les tres formacions volen treballar per ampliar la temporada turística més enllà dels mesos d’estiu, promoure altres activitats econòmiques i fomentar un hub de noves tecnologies i revisar la normativa dels HUT. També plantegen redefinir els eixos comercials i actualitzar el pla estratègic de Lloret Turisme.

Una nova via ràpida per arribar a Lloret de Mar

Les tres formacions han anunciat que reformaran l’avinguda de Vidreres i volen començar les obres dels passejos de Lloret i de Fenals. En àmbit de mobilitat preveuen crear aparcaments dissuasius, treballaran per incorporar Lloret de Mar a l’ATM de Barcelona i Girona i repensar el parc de Can Buc. A més, volen treballar per fer arribar a Lloret de Mar una via ràpida, al marge dels projectes que preveu el Govern amb el BRCat entre Blanes i Lloret i la millora de la C-63 que enllaça amb Vidreres.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit