Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Parlament europeu impulsa la Capital Europea del Comerç de Proximitat


El Parlament Europeu reclama a la Comissió Europea presentar una proposta per crear una Capital Europea del Comerç de Proximitat. En una votació aquest dimarts, els eurodiputats han donat llum verda a un projecte de resolució que insta l’executiu comunitari a donar forma a aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Barcelona Comerç i la federació d’associacions Vitrines d’Europe.

En el projecte de resolució, els eurodiputats apunten a la importància econòmica del comerç minorista. Aquest representa un 11,5% del valor afegit de la Unió Europea i ocupa gairebé 30 milions de persones. A més, remarquen, les pimes són “crucials” per als municipis, ja siguin rurals o urbans. En el cas d’aquests últims, a més, els eurodiputats indiquen que el comerç de proximitat contribueix a evitar la “degradació” dels centres de les ciutats.

D’altra banda, el text apunta que el comerç minorista ha estat “seriosament afectat” per la crisi de la covid-19. A més, han afegit que “sovint els és difícil” mantenir la competitivitat davant la globalització, les grans empreses i les plataformes de comerç digital. També remarquen que la inflació està afectant les pimes. Segons subratllen, les pimes fan una “contribució fiscal significativa per ajudar a pagar els serveis públics de tots els ciutadans”.

La idea que plantegen els eurodiputats és que la ciutat o poble que aculli aquesta capitalitat sigui escollida anualment per un consell format per associacions de comerç local, empresaris i altres parts interessades. Així, el municipi escollit acolliria conferències i altres esdeveniments sobre temes d’actualitat relacionats amb el comerç, com la digitalització i les qüestions mediambientals.

La iniciativa ha arribat al ple del Parlament Europeu després que rebés al desembre la llum verda del comitè de Peticions, on la van presentar els seus impulsors. El comitè va aprovar la proposta amb 23 vots a favor i cap en contra. De fet, segons dades de la Comissió Europea, el 99% de les empreses a la Unió Europea són pimes que ocupen uns 100 milions de persones.

Foto: Unió Europea

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit