Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El dossier treu pit del patrimoni cultural i històric de passat medieval que tenim a la comarca de la Selva”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Joan Morales, director de la revista Descobrir Catalunya. Amb ell hem parlat del número 305 de la revista, que serà un dossier dedicat al passat medieval de la comarca de la Selva.

Morales destaca que “en els 27 anys de la revista, aquesta és la primera vegada que dediquem tot un dossier al patrimoni medieval de la comarca de la Selva.” El director de Descobrir assenyala que “és excepcional en el sentit que no situaríem les principals icones medievals del país a la Selva, però puc certificar que la comarca ho té pràcticament tot”. Morales apunta que la comarca gaudeix d’un “patrimoni cultural i històric de passat medieval molt vinculat al Vescomtat de Cabrera”. A més, afegeix que a aquesta característica se li suma el fet que la Selva és territori de mar i muntanya.

El dossier dedicat al passat medieval de la Selva, que es podrà obtenir a partir del 10 de març, “descobreix moltíssimes coses a fer i descobrir”, segons Morales. El director explica que hi han treballat durant uns sis mesos. L’objectiu ha sigut “treure pit del patrimoni que tenim a la comarca de la Selva perquè no som conscients de la intensitat del territori”, apunta.

Morales, a banda de la feina dels periodistes que han escrit els articles del dossier, ha destacat la feina del fotògraf Roger Rovira. “Ha pentinat la comarca per extreure tot el que té”, explica. “O entre pels ulls o no entra, per això és important la feina de fotografia”, conclou.

D’altra banda, Morales també ha parlat sobre el canvi de model del sector. “En l’àmbit digital els temps i els continguts són uns altres. La revista en paper té una funció de descobrir el país, conèixer més detalls de la història. Som una revista de país”, sentencia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit