Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El 28M deixa canvis significatius a Blanes, Lloret i Santa Coloma de Farners


Les eleccions municipals d’aquest diumenge han deixat canvis significatius a diversos consistoris de la Selva i l’Alt Maresme.

A Blanes i Lloret el partit guanyador ha estat el PSC amb 6 regidors, un més que el 2019. ERC ha obtingut 4 representants, un menys que en els anteriors comicis i Blanes En Comú-Podem baixa de 5 a 3 regidors. Es trenca d’aquesta manera el triple empat entre ERC, PSC i Comuns que es va donar el 2019. Per la seva banda, Junts manté els 3 regidors i el PP i la CUP tornen al plenari blanenc amb 1 regidor cadascú. Els que també entren al consistori blanenc són VOX, amb 1 regidor, Grup Blanes de l’exregidora dels Comuns Rosa Aladern i Blanes Sí de l’exalcalde socialista Mario Ros.

Blanes trenca el triple empat entre ERC, PSC i Comuns

El candidat socialista a Blanes, Jordi Hernàndez, ha explicat al programa especial eleccions de Ràdio Marina, que la seva voluntat és formar un govern “ampli”:

 

El PSC arrassa a Lloret de Mar amb 8 regidors

Un altra de les sorpreses de la nit electoral és el resultat del PSC a Lloret de Mar, on ha estat la força més votada i ha obtingut 8 regidors. Junts es posiciona com la segona força del municipi amb 4 representants mentre que TotsxLloret, el partit de l’actual alcalde Albert Robert, queda amb 3 regidors. ERC perd 1 regidor i passa a tenir-ne 2, els mateixos que els Independents de Sumem Lloret, liderats per l’exregidora socialista Lara Torres. Vox irromp al consistori lloretenc amb un regidor i Lloret En Comú Podem es queda amb un representant.

Aquesta és la valoració del candidat socialista, Adrià Lamelas:

 

 

El PSC guanya a Malgrat però la resta de forces poden reeditar el quadripartit

Els socialistes també han estat els guanyadors a Malgrat de Mar amb 5 regidors, tot i que ho tindran més difícil per governar que a Blanes. A banda dels 5 regidors socialistes, al consistori malgratenc tindrà la representació de Junts, que amb una llista conjunta de Junts per Malgrat i Junts aconsegueixen 4 regidors, Malgrat Ens Mou de Jofre Serret, actual soci de govern del PSC aconsegueix 3 regidors, els mateixos que ERC, mentre que la CUP manté el seu regidor i el PP torna al consistori de Malgrat de Mar amb 1 regidor.

L’alcaldessa del PSC, Sonia Viñolas, creu que la baixa participació ha perjudicat els socialistes:

 

 

Xavier Amor trenca totes les barres i reedita la majoria absoluta a Pineda

On no hi hagut canvis és a Pineda de Mar on el PSC de Xavier Amor revalida la majoria absoluta amb 13 regidors. ERC baixa de 7 a 4 regidors mentre que Junts guanya un edil -de 2 a 1) i els Comuns mantenen el representant que tenien. Per la seva banda, el PP torna al plenari de Pineda amb 1 regidor.

L’alcalde Xavier Amor s’ha mostrat eufòric per la victòria:

 

 

Junts guanya de nou a Tordera, on Vox aconsegueix dos regidors

A Tordera, Elisabeth Mejías ha aconseguit capitalitzar per Junts el vot fidel heredat de Joan Carles García i guanya les eleccions amb 5 regidors. ERC perd un regidor i baixa de 5 a 4 mentre que el PSC manté els 3 que tenia i Comuns tampoc experimenten variacions mantenint el seu regidor. La sorpresa ha estat l’entrada de Vox al consistori torderenc amb 2 regidors. Els independents de Més Tordera pugen d’1 a 2 regidors.

La candidata de Junts, Elisabeth Mejías, ha fet una valoració positiva dels resultats del seu partit i ja anunciat converses amb tots els partits -menys amb Vox- per formar govern:

 

Marc Buch capitalitza el vot de Junts i guanya a Calella

A Calella l’alcalde Marc Buch -que va accedir al càrrec l’any passat en substitució de Montserrat Candini- aconsegueix 6 regidors i intentarà formar govern. En segon lloc queda ERC amb 3 regidors -perd 1-, empatant amb PSC que guanyen 1 representant. Ara Pacte Local aconsegueix 2 regidors, i En Comú-Podem, PP i CUP 1 cadascun.

Marc Buch ha explicat a Ràdio Marina que la seva voluntat és parlar amb tots els grups:

 

 

La CUP i Independents creixen a Santa Coloma de Farners

A Santa Coloma de Farners sorpresa amb la CUP i Independents que obtenen 4 regidors cadascun i devallada destacada d’ERC que es queda amb 3 regidors i, per tant, amb poques opcions de tenir presència al govern que molt probablement capitanejarà Junts amb 6 regidors.

El candidat republicà, Joan Casalprim, creu que les dificultats del mandat actual i el fet que ERC govern la Generalitat els ha perjudicat:

 

Sense canvis a Arbúcies, Sant Hilari, Hostalric i Maçanet

Poques sorpreses a Arbúcies on Pere Garriga torna a guanyar amb els Independents per majoria absoluta, igual que a Sant Hilari on el PIG de Jordi Rotllant també s’ha imposat. Tampoc hi ha canvis a Santa Susanna, on Joan Campolier continuarà governant 4 anys més, ni a Hostalric, on Nil Papiol reforça el seu mandat per ERC (8) ni a Maçanet de la Selva, on Natàlia Figueras puja de manera espectacular fins als 11 regidors.

A banda de la baixa participació, un altre aspecte destacat d’aquest 28M és l’aparició de VOX en alguns consistoris: 1 regidor a Blanes, 1 a Lloret i 2 a Tordera.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit