Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Com a escriptor sembla que, si no conquereixes Barcelona, no ets ningú, però la ciutat es perd grans noms d’autors de província”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Jaume Planas, escriptor blanenc. Hi hem parlat sobre la seva segona novel·la Magawa i de la seva trajectòria literària.

Planas explica que Magawa és un projecte que neix “per atzar” l’any 2001. L’escriptor de Blanes apunta que, llavors, ja existien 15 contes “que vaig anar llimant i, després, crear els altres”.

Magawa és una novel·la amb moltes referències musicals i molt de personatges, segons explica l’autor. L’obra es compon de 26 contes interdependents amb què es fa una “dissecció del microcosmos de fauna local; dels personatges desheretats, marginals”, explica Planas. “El que pugui passar en una novel·la com Magawa pot passar tant en una ciutat com en un poble”, diu.

Planas ha sigut guanyador del Premi Recvll en dues ocasions, un guardó que assegura que li ha brindat “una gran il·lusió perquè t’omple de satisfacció i orgull i t’ajuda a seguir lluitant”. L’autor també apunta que sovint es menysté la literatura que es fa a prop; “sembla que, si no conquereixes Barcelona, no ets ningú, però la ciutat es perd grans noms de província”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit