Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Breda celebra la Fira del Monestir i la Festa de l’Ajust aquest cap de setmana

La Fira del Monestir celebrarà la 7a edició i la Festa de l'Ajust la número 761


El municipi de Breda celebra la 7a edició de la Fira del Monestir aquest cap de setmana. Aquesta festa coincideix amb la Festa de l’Ajust, que aquest any arriba a la 761a edició. Tot plegat se celebrarà entre el 20 i el 21 d’abril.

La Fira del Monestir va néixer el 2016 amb l’objectiu de posar en relleu el patrimoni del municipi i, en especial, l’antic Monestir de Sant Salvador.

El dissabte 20 d’abril hi haurà L’obrador del Monestir, un espai gastronòmic de degustació de productes de convents i monestirs de tot l’estat espanyol. Pel que fa al diumenge, el protagonista serà el porc rostit, que es començarà a coure a les cinc del matí a la plaça de la Vila.

Durant el cap de setmana, a més, també es faran visites guiades al monestir, xerrades i presentacions de llibres, entre d’altres.

Per la seva banda, la Festa de l’Ajust és una festa d’origen medieval. Recorda el trasllat de part de les relíquies dels màrtirs cordovesos Sant Iscle i Santa Victòria al monestir de Sant Salvador.

Entre els actes programats hi ha la renovació del pubillatge, que es farà el dissabte al matí. També hi haurà un dinar popular o una exhibició de ball. A més, a la nit hi haurà un concert d’Orquestra Maribel i DJ Ahuix.

De cara a diumenge, una cercavila amb els Gegants de Breda i Guerau VI de Cabrera recorreran el nucli de Breda. Al migdia es farà la Missa Solemne en Honor als patrons Sant Iscle i Santa Victòria. En acabar la missa hi haurà altres activitats com sardanes o tast de vins i formatges.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit