Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes celebra aquest dimarts l’Aplec del Vilar i Santa Coloma la Festa del Cor

A Blanes celebren l'Aplec de la Mare de Déu del Vilar i a Santa Coloma, la Festa del Cor


Els municipis de Blanes i Santa Coloma de Farners allarguen un dia més la Setmana Santa amb la celebració del Dimarts de Pasqua. D’una banda, a la capital de la Selva celebren la Festa del Cor; mentre que a la capital de la Selva Marítima, l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar.

L’Aplec del Vilar a Blanes

Organitzat per l’Obreria del Vilar, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes, el Dimarts de Pasqua s’organitza un aplec al Santuari del Vilar. Els actes començaran a les 11 del matí amb una missa. Al migdia hi haurà l’Ofici Solemne, enguany predicat pel rector de la Parròquia de Tordera, Santi Parejo.

Com a novetat, aquest any s’inaugurarà l’Oratori de la Mare de Déu del Vilar, situat al camí Vell del Vilar. Aquest acte anirà a càrrec de l’Associació Estimem les Ermites. Les obres de restauració de l’oratori es van enllestir el 2023. Aquest any s’hi ha instal·lat, dins la fornícula, una peça de baix relleu de la Mare de Deu del Vilar modelada amb fang refractari, pintada, esmaltada i cuita. També s’ha reproduït un mural estil majòlica amb rajoles esmaltades i cuits on es reprodueix un text amb una breu explicació de l’oratori. Totes dues obres les ha realitzat l’artista blanenc Sergi Ros.

D’altra banda, i com cada any, a un quart de dues de la tarda, hi haurà sardanes.

El consistori blanenc ha anunciat que organitzarà un autobús gratuït per anar fins al Santuari del Vilar, situat als afores del municipi. En total hi haurà quatre serveis: dos d’anada i dos de tornada. Per anar de Blanes a El Vilar, el bus sortirà a les 10.15 h i a les 12.30. En canvi, per tornar, el bus farà els viatges a les 11.30 h i a les 14.15 h. L’autocar sortirà des de la Terminal d’Autobusos de Blanes i, abans d’arribar al santuari, pararà a Plaça Catalunya i a Ca la Guidó.

La Festa del Cor de Santa Coloma

A Santa Coloma també allarguen la Setmana Santa amb el Dimarts Sant. En aquest cas, però, celebren la Festa del Cor.

Aquesta festivitat arrenca de bon matí amb una descarregada de coets per despertar els veïns i veïnes per convocar-los per anar a peu cap a Farners. Un cop a l’ermita, s’hi celebra una missa en record dels coristes difunts. A més, el Cor de Farners hi canta els goigs a la Verge.

Tot seguit es fan jocs de cucanya, més cantades del cor i una ballada de sardanes. Destaca que, aquest dia, els cantaires presenten noves caramelles i el popurri, un tema que fa un repàs en clau d’humor dels esdeveniments que han succeït al llarg de l’any a Santa Coloma i, també, al país.

La festa acaba amb un dinar popular i ball.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit