Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Urbanisme aprova l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Calella


La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ha emès aquest dilluns l’informe favorable sobre el Pla especial urbanístic per ampliar l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. Les obres preveuen passar dels 21.502 m2 de sostre actual a una superfície de més de 50.000 m2.

L’actuació, amb pressupost anunciat des del 2020 a través d’un conveni entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Calella, desencalla una reivindicació històrica. A més, projecta nous espais que tripliquen l’àrea quirúrgica actual, es crea una àrea de llits de crítics i es quadruplica la zona d’hospital de dia. Les obres preveuen l’enderroc dels edificis més antics i la construcció de nous blocs, que tindran fins a sis plantes d’alçada.

A banda de l’ampliació i reordenació de serveis, el pla especial urbanístic també preveu substituir l’actual aparcament en superfície per un edifici de diverses plante. Aquest tindrà entre 420 i 450 places als terrenys situats darrera de Can Saleta.

Els accessos al nou recinte hospitalari s’organitzaran a través d’una plataforma davant del centre i amb una nova rotonda a l’encreuament entre l’antiga carretera a Hortsavinyà i el carrer Sant Jaume.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit