Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Digitalització del Fons Audiovisual de Ràdio Marina

Aquest és un espai que té com a objectiu recopilar, preservar i posar a disposició de tothom el màxim número possible de documents audiovisuals que s’han produït a Ràdio Marina des de la seva fundació, l’any 1983.

L’equip de Ràdio Marina som conscients que aquesta és una tasca de proporcions gegants i que s’haurà de mantenir en el temps amb la incorporació de nous documents de forma periòdica.

I ho fem perquè Ràdio Marina ha format part (i forma part) de la vida de moltíssimes persones de la Selva i l’Alt Maresme i que és un element de vertebració d’un territori singular. Una emissora de ràdio que mira al futur però sense oblidar el seu passat i els seus orígens.

Història de Ràdio Marina

L’origen de Ràdio Marina se situa l’any 1983 quan un grup de cinc persones de Blanes van obtenir una llicència d’FM (100.3) per posar en marxa una emissora de ràdio d’àmbit comarcal, independent i en català. Durant el 1982 i 1983, la recentment recuperada Generalitat va atorgar un número important de freqüències d’FM per a explotació comercial. Juntament amb la posada en marxa de Catalunya Ràdio i l’explosió del fenomen de les emissores municipals, es posava la llavor del que actualment coneixem com a Espai Català de Ràdio.

Aquella primera emissora s’identificava amb el nom de ‘Antena Blava’. La primera emissió oficial es va fer el 13 de gener del 1983 des del domicili particular d’un dels socis fundadors. Uns mesos més tard, es van inaugurar els estudis del barri de Ca la Guidó de Blanes, on actualment Ràdio Marina encara té la seva seu. Dos anys després va arribar la fusió amb una altra emissora blanenca, Ràdio Meditarrània, donant lloc a la marca actual Ràdio Marina.