Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 22/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’alcalde de Riudellots de la Selva, Josep Santamaria, ha vinculat l’elevat consum d’aigua del municipi amb les indústries que hi ha al polígon industrial. Per això ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ho diferenciï del consum domèstic. Segons ha publicat aquest dimarts l’ACA, el municipi ha tingut un consum de 665 litres per dia i habitant a l’octubre. Malgrat tot, Santamaria creu que el consum de l’aigua que en fan els veïns “quedaria per sota” del límit que estableix la fase de presequera. L’Ajuntament ja està treballant amb l’empresa d’aigües per poder sectoritzar la xarxa i tenir les dades de consum per habitant més fidel a la xifra actual.

– Pel que fa als canvis en les restriccions en el nou estat de preemergència, el Govern ha establert una reducció de la dotació màxima d’aigua per habitant i dia als municipis que es trobin en aquest estat. Així, el màxim passarà dels 230 als 210 litres. La resta de restriccions es mantenen igual que en fase d’excepcionalitat, exceptuant la dotació d’aigua permesa per al reg de superfícies de gespa destinades a l’esport federat, que passa de 450 a 200 m³ per hectàrea al mes.

– El senador de Junts a Girona, Joan Bagué, portarà a la Cambra Alta la petició de Maçanet de la Selva de millorar l’encreuament de la N-II amb la urbanització de Montbarbat. Bagué, que es va reunir la setmana passada amb l’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, i regidors de l’equip de govern, ha registrat una bateria de preguntes a la Comissió de Transports i Territori per conèixer si l’Estat té previst fer aviat les actuacions necessàries per reduir la perillositat en aquest punt.

– L’aplicació clínica digital BC Home, creada pel Servei d’Atenció Domiciliària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’empresa Better Care, ha estat guardonada en la 3a edició dels premis Ennova Health de Diario Médico. BC Home ha guanyat a la categoria de transformació digital.
BC Home és una aplicació clínica digital que permet integrar i intercanviar dades en temps real entre professionals i usuaris en hospitalització a domicili. Així, com exposen des de la Corporació, s’empodera a l’usuari fent-lo partícip del seu procés de salut.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit