Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 20/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El govern de Lloret de Mar ha matisat les acusacions a l’equip de govern anterior de deixar factures impagades d’electricitat i a l’Agència de Residus de Catalunya. En un comunicat, l’actual govern del municipi diu que el 2022 no es van poder imputar les factures pendents de Fecsa i Iberdrola per manca de consignació pressupostària, fet que genera un dèficit en el pressupost actual, ja que obliga a consignar-les en els comptes d’aquest 2023. Tot i que les factures estan pagades des del març, no es van poder comptabilitzar com a tal abans que acabés l’anterior mandat.
Pel que fa al deute amb l’Agència Catalana de Residus, el govern d’Adrià Lamelas afirma no conèixer amb exactitud la quantitat que s’haurà de retornar per l’ingrés d’un cànon indegut de disposició de residus. Les dues administracions tampoc no han definit el termini per a procedir a la devolució de l’import.

– Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment un conductor a l’autopista AP-7 al seu pas pel terme municipal de Maçanet de la Selva que circulava a 221 quilòmetres per hora, doblant gairebé el límit de velocitat permès en aquest tram, que és de 120 quilòmetres per hora. Un radar col·locat en aquesta via va enxampar el vehicle el dilluns 6 de novembre, quan passaven pocs minuts de les deu del matí.

– Vidreres ha acollit aquest cap de setmana la 10a Trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques. En total, el municipi selvatà ha aplegat més de 3.000 persones durant els dos dies de festa segons apunten des de l’ajuntament vidrerenc. Enguany, a la trobada hi han participat un total de 14 poblacions de diferents punts de Catalunya, Catalunya del Nord i Itàlia.

– La Fundació Mona i la UPC han presentat un sistema per fer electrocardiogrames no invasius a animals. El Grup d’instrumentació ha mostrat uns sensors integrats a uns guants a partir dels quals els cuidadors toquen dos punts de l’animal i poden obtenir els resultats. En el cas dels ximpanzés de la fundació, els cuidadors només han de tocar un dit de cada mà per fer la prova correctament. Amb això s’estalvien anestesiar-los, com havien de fer fins ara. La Fundació Mona ha mostrat el nou sistema en les jornades de l’Associació Europea de Centres de Rescat d’Animals celebrades a les instal·lacions de l’entitat gironina a Riudellots de la Selva.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit