test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 17/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Els ajuts de lloguer tramitats aquest any per l’Oficina d’Habitatge del Maresme ascendeixen a 6.452.655 €. Així, segons l’Oficina d’Habitatges, 2.550 famílies han aconseguit ajuts al lloguer aquest 2023, un 10,68% més que el 2022.
Durant aquest 2023, l’Oficina d’Habitatge del Maresme ha tramitat 3.326 expedients en el conjunt de convocatòries obertes per l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

– El periodista d’Arenys de Munt Josep Maria Flores ha mort aquest dimecres a la nit amb 54 anys. Flores patia una malaltia que li van diagnosticar fa uns mesos. Durant més de 20 anys va treballar al diari El Punt, d’on va ser subdirector. Va passar per les redaccions de la Selva, a Blanes, i després per la del diari al Maresme. La seva carrera en el món del periodisme i la comunicació va començar a Ràdio Arenys de Munt.
Josep Maria Flores també es va dedicar a la política local i en les darreres eleccions municipals va encapçalar la llista d’Esquerra-Vilobí i República a Vilobí del Penedès (Alt Penedès), que va assolir dos regidors. Els republicans van signar un pacte de govern amb Junts i la CUP, fruit del qual Flores havia d’assumir l’alcaldia del poble del darrer any i mig de mandat.

– Nou municipis de la comarca del Maresme han fet una carta conjunta al conseller d’Interior demanant més efectius de Mossos d’Esquadra. Els alcaldes i alcaldesses d’Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera han reclamat a Joan Ignasi Elena que destini un major nombre d’efectius a les comissaries de l’Alt Maresme, ja que, com assenyalen al comunicat, l’Alt Maresme té menys efectius de Mossos del que li pertocarien segons el volum de població que hi viu a la subcomarca.

– Una quinzena d’estudiants del TecnoCampus de Mataró han presentat tres projectes innovadors al Pitching Audiovisual, una iniciativa a Europa que ajuda a donar vida a projectes innovadors del talent universitari.
El Pitching Audiovisual va arrancar dimecres a l’auditori del Disseny Hub Barcelona, en el marc de la novena Setmana del Talent Audiovisual. En total, 56 joves professionals han presentat en format pitch una quarantena de projectes audiovisuals davant d’empreses i productores audiovisuals de referència amb l’objectiu que els ajudin a tirar-los endavant.
Els projectes audiovisuals del TecnoCampus de Mataró han competit a les categories de ficció, no-ficció, i videojocs. A la categoria de no-ficció s’ha presentat Mikado: Vida de Via; a la categoria de ficció, el projecte Ésser(s); i, AXO a la categoria de videojocs.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit