Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 14/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha reconegut com a computable per a demanar la jubilació anticipada el temps treballat com a interí d’un policia local de Blanes. Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris, la Seguretat Social havia denegat la petició a l’agent, en considerar que només eren vàlids els 33 anys i 7 mesos cotitzats com a funcionari de carrera. La resolució del TSJC, però, es refereix a l’article 206 de la Llei General de Seguretat Social, i recorda que parla de “persones integrants de policies locals al servei de l’Adminsitració”. Així es computen el 36 anys, sis mesos i 18 dies en què l’home havia desenvolupat les mateixes funcions.

– L’Audiència de Girona ha tornat a suspendre el macrojudici que ha d’asseure al banc dels acusats 8 suposats integrants d’un grup criminal que hauria perpetrat 98 robatoris a cases entre el juliol del 2017 i el juny del 2018, alguns d’ells comesos a la Selva i al Maresme. El judici havia de començar aquest dilluns i estava previst que s’allargués fins al 22 de desembre. Un dels vuit acusats no ha comparegut i el tribunal ha acordat la suspensió del judici. És el segon cop que no es pot fer després que el febrer passat s’ajornés per la vaga de lletrats de l’administració de justícia. Ara, el tribunal ha assenyalat la nova data de celebració a un any vista. En concret, està previst que comenci el 4 de novembre del 2024. Els acusats s’enfronten a penes de fins a 12 anys i mig de presó.

– L’Aeroport de Girona-Costa Brava ha superat els 1,5 milions des de principis d’any. Això representa un 18% més respecte del mateix període del 2022. A més, aquest setembre han passat per la terminal de Vilobí d’Onyar gairebé 190.300 passatgers, és un 23% més alta respecte del mateix mes de l’any passat. Pel que fa a operacions, l’últim mes se n’hi han fet menys que l’octubre del 2022. Malgrat tot, la comparativa en vols comercials és superior, ja que s’han fet 1.393 enlairaments i aterratges, un 15% més dels que hi havia l’octubre del 2022.

– La Policia Local de Blanes té un nou cap: Francisco Javier Jarillo Pérez. Jarillo ha estat l’únic candidat que s’ha presentat a la convocatòria per substituir l’anterior màxim responsable del cos de seguretat municipal, l’inspector Joan Garcia Martín, qui s’ha jubilat aquest mes de novembre després de 22 anys en aquest càrrec, i 38 anys formant part de la Policia Local.
Jarillo va néixer a Barcelona l’any 1973, i forma part de la Policia Local de Blanes des de fa 25 anys. Va incorporar-se com a agent de la Policia Local de Blanes l’any 1998. L’any 2005 va assolir la plaça de caporal, i el 2017 la de sergent. Posteriorment, el 2021 va ser nomenat sotsinspector de la Policia Local de Blanes, després de graduar-se en Criminologia. Finalment, aquest 2023 ha guanyat la plaça com a cap del cos policial.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit