Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vidreres penalitzarà als grans tenidors d’habitatges buits al municipi

Altres modificacions de les ordenances fiscals 2024 són l'augment del 6% de l'IBI, de l'actualització de l'IAE i, també, la pujada de la quota de recollida de residus als habitatges d'ús turístic


El ple de l’Ajuntament de Vidreres ha aprovat les ordenances fiscals per l’exercici 2024. Segons el consistori, s’han modificat les ordenances fiscals per l’any que ve arran del context de pujada de preus en la majoria dels subministraments.

Una de les modificacions que preveu l’Ajuntament de Vidreres és la penalització als grans tenidors d’habitatges buits al municipi. Segons el consistori, es contempla una penalització del 50% de l’IBI per a aquelles persones o entitats que tinguin en propietat un immoble buit al municipi per un període superior a dos anys. Així mateix, l’ordenança també contempla una penalització del 100% de l’IBI per a aquelles persones o entitats que tinguin en propietat quatre o més immobles buits i dos d’aquests siguin a Vidreres.

Altres modificacions de les ordenances fiscals 2024

D’altra banda, les noves ordenances també preveuen una actualització de l’IBI del 6%. Segons informen des de l’ajuntament, la pujada de l’Impost de Béns Immobles s’ha calculat a partir de l’increment que ha tingut l’IPC l’últim any i mig.

També s’incrementarà la quota de la recollida de residus dels habitatges d’ús turístic. Així, la taxa arribarà als 590,51 euros, segons informa l’ajuntament vidrerenc. En el cas dels habitatges d’ús turístic en masies, la quota serà de 390 euros. Tot i això, l’Ajuntament subratlla que les ordenances preveuen una bonificació voluntària del 50% per aquells habitatges d’ús turístic que tinguin una superfície afectada a l’activitat menor a 120 m2.

L’Impost sobre Activitats Econòmiques també es modificarà a l’alça. Des de l’ajuntament exposen que, després de 15 anys de congelació, cal actualitzar-lo per adequar les quotes a “la realitat econòmica actual”.

Pel que fa a la resta de tributs municipals, com l’IVTM, les taxes del servei educatiu o pel clavegueram, l’Ajuntament de Vidreres ha decidit congelar-los.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit