Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tossa rebrà 1,2 MEUR per a programes de sostenibilitat turística


Tossa de Mar, Deltebre i Mont-roig del Camp rebran 7,5 milions d’euros per desenvolupar projectes dins del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD).

Dels 7,1 milions d’euros que es repartiran entre els diferents ajuntaments, 1,2 serà per Tossa de Mar. L’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat posaran cadascun, 418.282 euros en els pròxims dos anys. La partida més important que tindrà el municipi selvatà serà la renovació del Museu Municipal. S’invertiran 586.869 euros per adequar l’equipament i incloure’l a la Xarxa de Museus de la demarcació.

L’Ajuntament de Tossa, amb aquests fons, també millorarà el camí de ronda en el sector de Porto Pi. Aquesta intervenció tindrà un cost de 329.873 euros i es preveu que serà cara el 2024. Pel 2023, el consistori destinarà 124.000 euros en instal·lar il·luminació ornamental eficient a la vil·la romana, la casa de cultura i Casa Acerbi.

El projecte a Tossa també preveu crear un pla digital intel·ligent per controlar aforament i mobilitat dins del municipi. També contempla planificar la pacificació i la mobilitat accessible a l’avinguda Pelegrí, dotar de contingut digital el Museu de la Dona i renovar la senyalització turística.

El programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) es convoca amb caràcter anual des de l’any 2020. La pròxima convocatòria ordinària està prevista per a l’any 2023. Actualment, estan en desenvolupament dos plans d’aquest tipus a Torroella de Montgrí i a la comarca de la Vall d’Aran, amb una inversió global de poc més de sis milions d’euros.

Foto: Marina360

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit