Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma acull l’11è Mercat de les Herbes de la Ratafia aquest cap de setmana

Durant el cap de setmana, a banda del mercat, s'han programat més d'una trentena d'activitats


Santa Coloma de Farners celebra una nova edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia aquest cap de setmana. Enguany, de fet, l’esdeveniment arriba a la seva onzena edició.

El Mercat de les Herbes de la Ratafia és un esdeveniment que combina etnobotànica, cuina i benestar amb tradicions remeieres, culturals i populars. En aquest sentit, durant tot el cap de setmana la plaça Farners acollirà el mercat d’herbes i productes artesans. A més, també s’han organitzat una trentena d’activitats per conèixer l’univers de la ratafia i de les herbes i les plantes medicinals.

Les activitats programades començaran divendres amb una xerrada de l’experta en horticultura Mercè Trias. La ponència se centrarà a fomentar una jardinera respectuosa i adaptada al clima canviant. Dissabte hi haurà activitats de la Petita Confraria, el taller de cosmètica natural o una visita guiada a l’exposició L’Univers de la Ratafia, que es pot veure a la Casa de la Paraula. A més també es farà una presentació del llibre Botànica màgica de Joan A Oriol Dauder i una mostra de glosa, entre d’altres. Al vespre, hi haurà concerts de Primer Infant i DJ Nes.

El diumenge hi haurà una sortida etnobotànica pel parc de Sant Salvador, un taller sensitiu i la xerrada sobre la flora de les Guilleries amb Pep Gesti. A més, també es farà un taller de licors casolans, una cercavila i s’entregarà el premi Ratafiarie de Mèrit. Aquest any el guardó s’entregarà a Ramon Baró.

D’altra banda, i coincidint amb la celebració del Mercat de les Herbes, també es farà la 71a edició del Concurs i Exposició de Flors.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit