Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 25/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El jurat popular ha declarat culpable d’homicidi l’home que va escanyar la dona al domicili familiar de Lloret de Mar el 8 de novembre del 2020. Al veredicte, el jurat li ha apreciat tres agreujants (de parentiu, d’abús de superioritat i d’aprofitament de lloc); i dues circumstàncies atenuants (de confessió i de reparació del dany).
Després de la lectura del veredicte, el fiscal, l’acusació popular i la defensa han mantingut la petició de 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i el judici ha quedat vist per a sentència. El jurat considera provat per unanimitat que el processat va atacar la víctima durant una discussió i la va estrangular fins a la mort.

– L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat inicialment l’ordenança reguladora per a prevenir i corregir la contaminació odorífera. L’objectiu és controlar les olors que emeten algunes indústries de la zona.
Aquesta mesura permetrà controlar quan alguna de les empreses emet més olors de les permeses i buscar solucions per regular-ne la contaminació. La proposta s’ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts) i les abstencions dels dos grups a l’oposició (PSC I Activa Vidreres).
La demarcació de Girona ha captat menys volum de turistes en els nou primers mesos de l’any, però aquests visitants han fet estades més llargues que el 2022. La variació respecte a l’any passat és d’un 1,15% menys, amb 7,16 milions de turistes. Per altra banda, en nombre de pernoctacions s’han registrat 24,48 milions d’habitacions plenes en nou mesos, un 2,31% més que al 2022. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha valorat positivament les xifres i augura un bon tancament de l’any. Segons les dades del Patronat la despesa turística també ha crescut aquest 2023 i els visitants estrangers han gastat 227 euros al dia.

– La línia d’autobús que connecta Sant Hilari Sacalm amb Girona ha ampliat horaris. Com ha comunicat l’empresa operadora Teisa, des d’aquest dilluns 23 d’octubre, hi haurà dos nous serveis que faran el trajecte Girona Sant Hilari. Un serà a les 6.30 h del matí i, l’altre, a les 15.30 h de la tarda.
Aquesta ampliació d’horaris arriba després que, des de l’inici del curs escolar, els veïns i veïnes reclamessin més capacitat en aquesta línia que connecta Sant Hilari amb Girona.

– El FeÇtival Octubre 2023 de Maçanet de la Selva ha tancat l’edició d’enguany amb més d’un miler de visitants, segons l’ajuntament. L’encarregat de cloure aquesta edició ha sigut l’artista Joan Dausà amb un concert íntim al teatre La Societat.
Enguany, la quarta edició del FeÇtival també ha comptat amb els espectacles de Pau Palaus Clown i de l’actor i cantant maçanetenc Roger Berruezo.

– En plana cultural, Blanes la V Fira de Tardor aquest cap de setmana. Entre el 27 i 29 d’octubre el passeig de Dintre s’omplirà de parades artesanes. A més, com a novetat d’aquesta edició de la Fira de Tardor, hi haurà un espectacle de foc i pirotècnia que oferirà la Companyia Aestus la nit de divendres a tocar del carrer Muralla.
A banda de les parades de la fira, la façana de l’Ajuntament també s’engalanarà amb un arbre monumental amb icones que referenciaran la festivitat de Tots Sants.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit