Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Accepta 5 anys de presó per intentar matar un home a cops de matxet a Blanes


Un acusat d’intentar matar un home a cops de matxet a Blanes el 30 d’abril del 2022 ha reconegut els fets. Així, ha acceptat 5 anys de presó.

Al judici, que s’ha fet aquest dilluns a l’Audiència de Girona, el processat ha admès que tenia desavinences amb la víctima, tot i que no ha detallat l’origen d’aquestes disputes. L’acusat ha respost només a les preguntes de la defensa. L’home ha reconegut que, cap a les nou del vespre del 30 d’abril de 2022, el va anar a buscar a un bar a la víctima.

Un cop allà, li va dir que sortís per parlar amb ell. Aleshores, i “amb ànim de posar fi a la seva vida”, li va assestar un primer cop al cap amb una arma blanca tipus matxet. “Jo anava molt borratxo i m’havien robat les meves coses”, ha detallat.

Després del primer impacte, el processat va atacar de nou la víctima dirigint el matxet a la zona del cap. L’home va poder interposar la mà “per protegir-se”, tot i que el tall li va causar “lesions greus” a l’extremitat.

En aquell moment, els dos homes van començar a forcejar, fins que l’acusat li va fer un tercer tall a la víctima a l’espatlla i l’home es va desplomar a terra inconscient. Altres persones que hi havia a la zona van poder socórrer l’home i li van fer un torniquet d’emergència al braç per aturar l’hemorràgia i salvar-li la vida, mentre la policia detenia l’agressor.

A la víctima la van traslladar a l’hospital Trueta de Girona, on va estar deu dies ingressat i el van haver d’operar d’urgència. Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, va necessitar un total de 116 dies per curar-se i li han quedat seqüeles, tant psicofísiques com estètiques. A més, també apunta que té problemes de mobilitat amb la mà que li afecten “el desenvolupament personal”.

El processat està en presó preventiva des del moment dels fets i ha arribat a l’Audiència, custodiat pels Mossos d’Esquadra.

De 13 a 5 anys de presó

La fiscalia i l’advocat de l’acusació particular sol·licitaven inicialment 13 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa. Al final del judici, però, han modificat l’acusació perquè descarten que l’atac fos “per sorpresa” perquè hi va haver una discussió prèvia. Per això, demanen ara 5 anys de presó per un intent d’homicidi. La defensa s’hi ha adherit.

També volen que el processat no es pugui acostar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 8 anys. També demanen que l’indemnitzi amb més de 130.000 euros per les lesions, els perjudicis i la pèrdua de qualitat de vida.

L’únic punt on no es posen d’acord les acusacions i la defensa és l’expulsió del país del processat, que és d’origen senegalès, un cop completes tres quartes parts de la condemna o quan accedeixi a la llibertat condicional. La fiscal i l’acusació particular mantenen la petició, mentre que la defensa s’hi oposa perquè considera que té suficient arrelament al país, on viu des de fa 23 anys, està registrat com a parella de fet amb una dona i hi ha desenvolupat la vida laboral.

El tribunal de la secció tercera resoldrà aquesta petició en sentència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit