Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 24/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Lloret de Mar preveu apujar un 11,5% l’IBI el 2024. A més, l’equip de govern municipal format pel PSC, Junts i Lloret en Comú Podem també planteja l’increment del 17% dels rebuts de l’aigua i un 25,93% en el cas de la taxa d’escombraries.
De tota manera, des de l’Ajuntament de Lloret alerten que els veïns i veïnes podran optar a les bonificacions que hi havia fins ara per a famílies vulnerables. També hi haurà la possibilitat de pagar la meitat de l’IBI durant tres anys si els propietaris instal·len plaques fotovoltaiques, un descompte que ja s’aplicava fins ara.

– També a Lloret, l’acusat d’escanyar la seva dona al domicili familiar el 8 de novembre del 2020 ha afirmat que la va matar perquè va entrar “en pànic” durant una discussió. El processat ha relatat al judici que la víctima se li va apropar “cridant” i amenaçant-lo de mort. Segons l’acusat, per “tranquil·litzar-la” la va subjectar amb força pels braços, fins que van caure tots dos a terra. Durant la batussa, ha afirmat que va perdre el món de vista i, no sap com, la va acabar asfixiant subjectant-la pel coll amb les dues mans. L’acusat s’enfronta a 20 anys de presó.

– Al Maresme, Pineda de Mar ha registrat un 10% menys de criminalitat respecte a les dades de l’any anterior. Durant el primer semestre del 2023 s’han registrat 704 infraccions penals. Així ho apunten dades publicades aquest dilluns pel Ministeri de l’Interior sobre les infraccions penals registrades en municipis de més de 20.000 habitants.
A Pineda, les infraccions globals s’han reduït un 9,2%. Pel que fa als crims convencionals, aquests han disminuït fins al 14,5%. Des de l’ajuntament assenyalen que això es deu que la disminució del crim convencional contrasta amb un eventual creixement de la cibercriminalitat. De fet, el consistori remarca que han repuntat les estafes cibernètiques. En total se n’han registrat 167.

– I en plana cultural, Gerard Macchio i Antoni Sala han guanyat el primer i segon premi del 5è Concurs de Grafitis de Blanes. Enguany, el certamen s’havia inclòs dins de la programació del Blanes Urban Fest (BUF!) 2023.
El 5è Concurs de Grafitis de Blanes ha comptat amb 21 participants d’arreu del territori català. El jurat, format pels artistes d’art urbà @Saturno i @Bublegum, va revelar les identitats dels participants guanyadors aquest diumenge. El primer premi ha sigut per Gerard Machio Martínez @SokonArts, de Girona. El segon premi ha estat per l’obra signada per Antoni Sala Raurell @TonyBoy__, de Torelló. Pel que fa al premi especial, el guardó ha sigut pels germans Diana i Joel Aguilar Roca.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit