Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 19/01/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Cambra de Comerç de Girona ha atorgat el guardó Impuls Cambra Expansió Internacional a l’empresa Kave Home, amb seu a Sils. Ho ha fet durant la gala ‘L’empresa puja a l’escenari’ celebrada aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona.
De Kave Home, la Cambra ha valorat la seva innovació, els seus valors com el respecte pel medi ambient, el disseny trangressor i “la seva agosarada i exitosa aposta d’expansió internacional”. Francesc Julià, fundador de Kave Home, va ser l’encarregat de recollir el premi. El premi arriba pocs dies després de la notícia que Kave Home ha crescut un 30% aquest 2023 i enguany espera obrir botigues a Milà, Roma i París.

– La comarca de la Selva és una de les de la demarcació de Girona en què més s’ha edificat aquest 2023. Així ho assenyalen les dades de l’activitat de construcció i rehabilitació de la província de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
A escala comarcal, la Selva és la quarta comarca on més m² s’han visat, més de 117.600 m². Per municipis, Lloret de Mar també destaca amb 29.000 m² i 80 expedients visats. D’altra banda, Caldes de Malavella, és el municipi de la Selva on s’han registrat més expedients d’obra nova; un total de 32.

– La dotzena edició del festival literari Tiana Negra se celebrarà del 19 al 21 de gener. Enguany s’ha programat prop d’una vintena d’activitats, en les quals el ‘True crime’ tindrà un pes important. També hi haurà una mirada especial al gènere negre juvenil i un club de lectura específic per aquesta edat. D’altra banda, es mantenen les activitats clàssiques, com la Cadira d’orelles, el Trivial Negre i Quatre Negres i un Saxo. A més, es donaran a conèixer els guanyadors dels premi Memorial Agustí Vehí- Vila de Tiana i dels Trajectòria.

– Un any més, el Pare Pelegrí de Tossa de Mar caminarà fins a Santa Coloma de Farners per complir el vot que el poble de la Selva Marítima va fer fa més de 700 anys en plena epidèmia de pesta. Ho farà aquest dissabte 20 de gener. A les 7 del matí, a la Missa del Cantar, es revelarà la identitat del Pare Pelegrí d’aquest any. Llavors, arrencarà el pelegrinatge fins a la capital de la Selva. L’endemà, es farà el camí de tornada a Tossa


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit