Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més de 3.000 persones assisteixen a la trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques de Vidreres

14 poblacions de diferents punts de Catalunya, Catalunya del Nord i Itàlia, han participat en la 10a Trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques que s'ha celebrat a Vidreres


Vidreres ha acollit aquest cap de setmana la 10a Trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques. En total, el municipi selvatà ha aplegat més de 3.000 persones durant els dos dies de festa segons apunten des de l’ajuntament vidrerenc. Enguany, a la trobada hi han participat un total de 14 poblacions de diferents punts de Catalunya, Catalunya del Nord i Itàlia.

Durant tot el cap de setmana Vidreres ha celebrat la Trobada amb diverses activitats relacionades amb els plats històrics. Dissabte l’esdeveniment va arrencar amb l’obertura de l’exposició del Ranxo de Vidreres al Casino la Unió. Aquesta mostra inclou diferents fotografies i material audiovisual històric del plat típic de Vidreres. A més, també es va celebrar una sessió de debat sobre si aquests plats tradicionals podrien esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO i, també, sobre la figura de la dona en el món dels ranxos.

Diumenge va ser el dia que les colles dels diferents municipis van poder donar a conèixer les receptes pròpies a tothom. Així, la 10a Trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques es va acabar amb el tastet dels 14 plats de les poblacions assistents a la trobada.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit