Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Ajuntament de Lloret adquireix un edifici del centre històric per crear el Lloret Smart Center


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha adquirit un immoble del centre històric del municipi que es convertirà en el futur Smart Center. Concretament, l’edifici es troba al carrer Capità Conill i Sala número 15 i s’ha comprat per 302.000 euros, una partida econòmica finançada pels fons europeus Next Generation.

El Lloret Smart Center, com expliquen fonts del consistori, es convertirà en el centre d’operacions que recollirà totes les dades que genera la ciutat, la ciutadania i els visitants. Aquesta informació s’obtindrà a partir de sensors i altres dispositius. El Lloret Smart Center processarà aquestes dades permetent convertir-les en informació que permeti la millora de decisions en terme de gestió i eficiència.

Actualment, Lloret ja compta amb diferents serveis tecnològics que aporten dades en àmbits com la seguretat, recollida de residus o turisme. Ara bé, com explica el regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, l’objectiu és “fer convergir totes aquestes dades i analitzar-les per posar-les al servei d’una millor gestió municipal”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit