Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Regió Sanitària de Girona comença la vacunació contra el virus del papil·loma humà a infants d’11 i 12 anys


La Regió Sanitària Girona ha començat a desplegar aquest dijous la vacunació contra el virus del papil·loma humà a tot l’alumnat de 6è de primària, nois i noies d’entre 11 i 12 anys. Els primers centres de la regió on s’ha vacunat, que inclou també l’Alt Maresme, són dues escoles de Pineda de Mar: Antoni Doltra i Montpalau. La vacunació l’han portat a terme professionals d’infermeria de l’EAP Pineda als mateixos centres educatius.

En el conjunt, s’han administrat vacunes contra el VPH i l’Hepatitis A a 43 infants de 6è de primària. La setmana que ve la vacunació també es farà a diferents centres escolars de set pobles de l’Alt Empordà, als de Besalú (Garrotxa) i als de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

Al maig, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Departament de Salut ja va anunciar la inclusió d’aquesta vacuna al calendari de vacunacions sistematitzat per a nens i nenes, garantint l’equitat de gènere i la protecció, també dels nens, davant la infecció de VPH. Fins aleshores, es recomanava la vacunació en noies als 11-12 anys i persones amb condicions de risc, però actualment també s’ha estès en nens.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit