Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La CUP presenta una moció contra els alcaldes de Junts del Maresme per promoure “els discursos d’odi”

Des de la CUP assenyalen que amb la porposta Junts "vol promoure unes polítiques basades en l'aporofòbia, el classisme i la xenofòbia"


Les assemblees de la CUP de Calella, Premià de Mar, Premià de DaltArenys de Mar, Sant Pol i Vilassar de Mar han presentat una moció per reprovar els alcaldes i alcaldesses de Junts. Ho ha fet aquest dilluns als diferents ajuntaments de la comarca on té representació. Les candidatures d’unitat popular maresmenques acusen els batlles d’haver participat en una roda de premsa de Junts Calella on reclamaven l’expulsió dels migrants multireincidents. Així, la CUP considera que aquesta proposta “únicament contribueix a generar estigma” i “atia els discursos d’odi”.

El document presentat als consistoris la CUP també exposa la “incoherència legislativa” de Junts. A més, recorda que les seves “exigències” amb relació a la reincidència ja apareixen al Codi Penal. Amb aquestes, exposen que es reafirma el “caràcter racista” de la proposta i assenyalen que és una mesura que suposa un “càstig afegit en funció de l’origen”. Així, sentencien que la proposta té “un caràcter indiscutiblement xenòfob”.

Segons la formació anticapitalista, la mesura posa en relleu que Junts “vol promoure unes polítiques basades en l’aporofòbia, el classisme i la xenofòbia”. Alhora, afegeixen que aquest tipus de polítiques són un “fracàs absolut per reduir els fenòmens delinqüencials”.

Un problema acompanyat pel turisme

El regidor de la CUP a Calella, Betu Comàs, ha exposat que “el problema d’inseguretat” al municipi “ha anat acompanyat del turisme de masses que ha promogut el mateix ajuntament”. Així mateix, ha assegurat que “perseguir el migrant no aporta solucions”.

Comàs ha afirmat que “hi ha problemes de reincidència”, però ha afegit que “és irresponsable i només aporta alarmisme” assenyalar els migrants. Així ha assegurat que el que necessita la ciutat són “recursos” per “garantir” els drets de la ciutadania o “flexibilitzar” les tasques de la Policia Local perquè actuï “des de la prevenció i la proximitat”.

Des d’Arenys de Mar, la regidora de la CUP Pat Sil·la ha exigit una “rectificació immediata” de l’alcalde de Calella. Com ha apuntat, “avalar un discurs que ubica les persones en situació administrativa irregular al centre del debat de la seguretat, és absolutament temerari perquè no fa justícia a la veritat i promou l’odi i la violència racista”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit