Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Generalitat, administrador concursal i Ajuntament de Blanes estudiaran fórmules per permetre que ACIN compri Nylstar

Les quatre parts es reuniran el pròxim 4 de març per mirar "la possibilitat de millorar l'oferta d'ACIN"


La Generalitat, l’administrador concursal, l’Ajuntament de Blanes i l’empresa ACIN Recycling Metals estudiaran fórmules per permetre que l’oferta per comprar els terrenys de la tèxtil Nylstar tiri endavant. Segons informa el comitè, les quatre parts es reuniran el pròxim 4 de març per mirar “la possibilitat de millorar l’oferta d’ACIN adjuntant una fórmula jurídicament legal en què el deute amb la Generalitat i l’Ajuntament pogués afavorir la reindustrialització de Nylstar”.

Tot i que l’oferta d’ACIN Recylcing Metals, amb seu a Riudarenes, és l’única que s’ha presentat per comprar l’antiga tèxtil, l’administrador concursal no la va avalar. Entre d’altres, va valorar-la negativament perquè no permetia eixugar el deute de l’antiga tèxtil.

El comitè de l’empresa, però, s’ha mogut i ha instat la Generalitat a implicar-se. Li ha demanat que estudiï condonar o bé refinançar part del deute que li correspon. De fet, la plantilla de Nylstar -immersa fa més d’un any en concurs de creditors- recorda que gairebé la meitat dels 15 MEUR de passiu de la tèxtil correspon a les administracions. En aquestes s’hi inclou, també, l’Ajuntament de Blanes, que ja ha donat suport a la proposta d’ACIN.

D’entrada, aquest divendres s’havia convocat una reunió amb tots els actors implicats. Però ara, una nova trobada ha obligat a posposar-la fins al 12 de març. I és que, segons informa el comitè, el dia 4 l’administrador concursal, la Generalitat, l’Ajuntament i ACIN estudiaran conjuntament “la possibilitat de millorar l’oferta de compra” de la companyia de reciclatge, adjuntant una fórmula “jurídicament legal” en què el deute de les administracions “pugui afavorir la reindustrialització de Nylstar”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit