Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El castell de Lloret oferirà una experiència immersiva per conscienciar sobre el canvi climàtic


La crisi climàtica serà l’eix central d’un nou projecte ubicat al Castell de Lloret que arrencarà la propera primavera. Es tracta d’una iniciativa privada impulsada per l’empresari lloretenc i actual propietari del castell, Gustavo Buesa. El projecte oferirà al visitant una experiència immersiva en la realitat del canvi climàtic a través de diferents tecnologies. La inversió inicial del projecte, amb l’adquisió del castell inclosa, ascendeix a 8 milions d’euros i es preveu que doni feina a una quarentena de persones durant bona part de l’any. Aquest dimecres s’ha fet la presentació del projecte a la sala polivalent de la Casa de Cultura.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha destacat que aquest projecte significa per a Lloret “un canvi de paradigma com a destinació turística” que ha de servir per desestacionalitzar el turisme:

 

“Aquest projecte és un canvi de paradigma absolut per Lloret de Mar com a destinació turística i jo crec que per a tot el territori. Que s’ocupi l’espai més icònic de Lloret com ha estat el Castell d’en Plaja, el Castell de Lloret, per tenir un museu del canvi climàtic, amb experiència immersiva, amb metavers, és un canvi de paradigma. És una inversió molt bèstia en aquest oci complementari. Ens ha de servir per desestacionalitzar i per posar a Lloret en un centre d’atenció en termes positius”.
(Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar)

Per la seva banda, l’empresari Gustavo Buesa, ha destacat la importància de poder obrir el castell al públic:

 

“Quan un se sent de Lloret, perquè jo sóc nascut a Barcelona, però se sent de Lloret perquè sempre he tingut un gran recolzament des de que vaig arribar aquí al 86 i bé, és que el castell era privat i no es podia visitar, doncs et fa una il·lusió enorme poder-lo obrir a la població”. (Gustavo Buesa, propietari del Castell de Lloret)

El castell serà accessible a partir de la propera primavera i oferirà un itinerari guiat d’una durada aproximada d’una hora a través del qual el visitant podrà conèixer les causes i conseqüències del canvi climàtic i les solucions que es poden aportar. Tot plegat serà possible a partir de tecnologies com el metavers o la realitat virtual que tenen com a objectiu que el visitant visqui una experiència immersiva, tal com assenyalen els promotors del projecte. Les visites estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès i el preu de l’entrada oscil·larà entre 20 i 25 euros. El castell obrirà 240 dies a l’any i s’espera que pugui acollir 100.000 visitants.

El projecte també inclou una terrassa exterior amb servei de bar i durant els mesos de temporada alta es projectarà sobre la façana del castell un espectacle de llum i colors.

Sobre el castell de Lloret

La construcció del castell de Lloret o castell d’en Plaja es remunta al 1935 i va ser inaugurat el 1940. Va anar a càrrec de l’industrial gironí Narcís Plaja, que el va plantejar com una residència d’estiu. Amb el pas del temps ha esdevingut una icona de l’skyline de Lloret i un dels elements més fotografiats de la població.

Foto: Aj. Lloret

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit