Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes inaugura una exposició per commemorar el centenari de la policia local


La Sala Maria Luisa García Tornel de Blanes acull fins a finals d’aquest setembre una exposició principalment fotogràfica que recull els 100 anys d’història de la policia local del municipi. La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Municipal i del cos policial a través de tres agents que s’han encarregat de recopilar el material.

A banda de fotografies, a l’exposició també hi ha d’altres elements característics de la indumentària del cos policial al llarg dels anys, com per exemple un casc emplomallat. La mostra també inclou un monitor on es poden visionar muntatges fotogràfics i vídeos de l’acció policial.

La data oficial de la posada en marxa de la policia local de Blanes és el 21 d’octubre de 1921, quan es va aprovar al plenari municipal el reglament que organitzava les funcions que havien de desenvolupar els serenos a Blanes, així com el seu codi de conducta. Tot i això, ja hi ha referències anteriors. Per exemple, un ban de l’alcalde del 31 de desembre de 1815 que comunicava als veïns i veïnes de Blanes que el batlle havia disposat la creació de serenos per cuidar de la seguretat ciutadana.

Actualment, la policia local de Blanes compta amb una vuitantena d’agents.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit