Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes habilitarà un servei gratuït de bus llançadora pels Focs


Blanes habilitarà un servei gratuït de bus llançadora pels Focs de Blanes. Sortiran cada 30 minuts des de la Ciutat Esportiva fins a l’estació d’autobusos dels Pins els dies 21 i 22 de juliol, quan s’espera més afluència de públic. Es tracta d’una prova pilot que enguany posa en marxa el consistori blanenc després d’una prova de petit abast que es va fer l’any passat. El servei es posarà en funcionament a les cinc de la tarda, i s’allargarà fins a dos quarts d’una de la matinada, amb un cost de 3.000 euros finançat per l’Ajuntament de Blanes.

Avui s’ha presentat el Pla de Seguretat i Emergències dels Focs de Blanes que reunirà mig milió de persones. Enguany, l’esdeveniment tornarà a comptar amb la Unitat Anti Drons dels Mossos d’Esquadra que l’any passat va evitar que s’enlareiressin nou dispositius durant la celebració de l’espectacle pirotècnic.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernàndez, ha explicat que la iniciativa del bus llançadora per als Focs parteix de la policia local a partir d’una petita prova que ja es va fer l’any passat:

“La iniciativa del bus llançadora neix de la policia. Vam fer una primera reunió quan jo acabava d’aterrar a l’Ajuntament. L’any passat es va fer una primera prova pilot més petita i veiem la idoneïtat de fer-ho més gran sobretot per tota la gent que ve de fora. Que puguin aparcar allà i després, amb tota la calma del món, accedir amb un bus llançadora. Hem decidir fer-ho en cap de setmana, qie pensem que és quan més es concentra el trànsit per entrar a Blanes. Si surt bé arriba per quedar-se”.

Per la seva part, el cap de la policia local de Blanes, Joan García, ha detallat alguns consells per les persones que aquests dies vinguin a veure els Focs:

“Tindrem la zona esportiva que, a més, estarà salvaguarda i vigilada per un agent cívic i per agents de policia. I per facilitar que el bus llençadora tingui prioritat […]. Un consell molt important és mirar de no arribar a les 22h ja que es poden trobar cues, i més un divendres i dissabte […] Agrair a la gent que intenti arribar el més aviat a Blanes, que gaudeixin de la nostra vila, de la fira d’atraccions i de tots els locals comercials i de restauració que tenim. Igual que a l’entrar, intentar no sortir tots a la vegada […] I agrair als veïns de Blanes la seva paciència. Ja sabem que és complicat els tancaments que fem però ja tenim experiència en aquests tancaments concèntrics. Hi ha algunes zones que s´n una mica permeables pels veïns que tenen residència o gual i puguin arribar a estacionar el seu vehicle a dins del pàrquing. Però recordar que hi ha unes zones que són més hermètiques”.

Segon any del dispositiu antidrons

Enguany els Focs de Blanes tornaran a comptar amb el dispositiu antidrons dels Mossos d’Esquadra que es va posar en marxa l’any passat. El cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha detallat que el 2022 es va evitar que nou dispositius s’enlairessin. Pouy detalla la importància d’evitar que els drons sobrevolin l’espai aeri d’exclusió:

“Per nosaltres és un problema de seguretat. Primer perquè tenim moltíssima gent allà. Si et cau un dron, encara que pesi un quart de quilo, des de vint metres d’alçada et pot fer molt de mal. I, després i sobretot, perquè si entra dins de la zona de seguretat, ens pot canviar la trajectòria d’un dels artefactes que surtin. Per tant, això podria fer que canviés la trajectòria d’aquest coet i que anés a parar a la zona de públic o en un edifici i que els danys fossin molt alts. Per tant, el que s’ha fet és una zona d’exclusió aèria”.

Dispositiu de 300 efectius

El Pla de Seguretat i Emergències dels Focs mobilitzarà cada nit de l’esdeveniment prop de 300 efectius humans entre agents de policia de diferents cossos, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com equips de suport, emergències, intervenció i logística.

Hi ha cinc grups d’actuació amb diferents tipus d’efectius: Grup d’Ordre, Grup Sanitari, Grup d’Intervenció, Grup Logístic i el Dispositiu Marítim. L’Ajuntament espera enguany una afluència de mig milió de persones.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit