test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Anglès bat rècord de temperatura i arriba als 44,8 graus


Anglès és un dels municipis que ha superat el rècord de temperatura dels registres que fins ara tenia el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Amb l’episodi de calor intens d’aquest dimarts, el municipi selvatà ha arribat als 44,8 graus. A Santa Coloma de Farners el termòmetre ha arribat als 43,6 graus.

Per la seva banda, el pantà de Darnius Boadella i la localitat de Navata (ambdós a l’Alt Empordà) han registrat aquest dimarts la temperatura més alta a Catalunya des de que hi ha dades oficials. En concret, en aquests dos punts de l’Alt Empordà s’han assolit els 45,1 graus. Aquesta temperatura està 1,3 punts per sobre de la xifra fins ara més alta: l’enregistrada a Alcarràs (Segrià) el 2019 amb 43,8 graus. Tot i això, hi ha, almenys una xifra que superaria la de Darnius i Navata. Aquesta l’ha enregistrat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), i enfila el termòmetre a Figueres, a les tres de la tarda, fins als 45,2 graus.

Hi ha hagut altres indrets on també s’han superat els registres que fins ara tenia l’SMC. A Banyoles han arribat als 44,2 graus i Castellnou de Seana (Pla d’Urgell) tancava a les cinc de la tarda la llista de municipis que avui han arribat als 44 graus. A la Bisbal d’Empordà, el termòmetre ha arribat als 43,8 graus i Tàrrega, als 43,5.

Temperatures que baten rècords

L’SMC ha indicat que 31 estacions del total de 115 de la Xarxa d’Estacions Automàtiques que gestiona des de fa més de 20 anys, han enregistrat avui el seu rècord absolut. En aquest sentit, l’SMC atribueix els rècords a una entrada d’aire molt càlid. A això se li afegeix el domini del vent general del sud-oest, i combinat amb el relleu del país. Tot plegat ha fet que la temperatura s’hagi enfilat “de manera molt destacada quasi arreu”, i molt especialment cap al nord-est, primer, i posteriorment a Ponent.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit