Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La taxa de natalitat del Maresme és inferior a la catalana tot i que el nombre de naixements ha augmentat

Dosrius és el municipi que més creix en naixements i que registra una taxa de natalitat més elevada respecte a l'any 2021


Les dades de natalitat a la comarca del Maresme de l’any 2022 mostren un petit augment. El 2022, el Maresme va registrar 3.166 naixements i això suposa un increment del 0,06% respecte a l’any 2021. Així ho recull l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal a partir de les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya. Tot i això, la taxa de natalitat bruta de la comarca continua per sota de la catalana. Si al Maresme, durant el 2022, hi va haver 6,8 naixements per cada 1.000 habitants, a Catalunya se’n van registrar 7,2.

La taxa bruta de natalitat és l’indicador demogràfic que quantifica el nombre de naixements respecte a la població d’un territori. Amb les dades del 2022, la comarca del Maresme ocupa la posició número 22 dins del rànquing de naixements a Catalunya.

D’altra banda, l’informe de l’Observatori també incorpora dades sobre la taxa de fecunditat. Aquest és un indicador que posa en relació el nombre de naixements amb la població de dones en edat fèrtil, que serien dones en un tram acotat entre els 15 i els 49 anys. L’anàlisi mostra, amb la taxa de fecunditat per grups, que les dones endarrereixen més la maternitat. D’aquesta manera, en els darrers 40 anys al Maresme el pic de fecunditat ha passat dels 24 als 24 anys. A més, l’any 2022, la taxa de fecunditat més elevada entre les dones maresmenques es va donar entre les edats dels 30 i els 34 anys, seguida de les dones entre 35 i 39 anys.

La natalitat als municipis

Si ens centrem en l’àmbit municipal, l’informe apunta que la meitat dels 30 municipis maresmencs han registrat un increment de naixements. Aquest augment l’encapçala Dosrius, amb un creixement de 15 nadons més respecte al 2021. El segueixen Cabrera de Mar, amb 10 naixements més, i Santa Susanna, amb 7.

D’altra banda, Dosrius, també és el municipi amb una taxa de natalitat bruta més elevada amb 9,3 naixements per cada 1.000 habitants.

Fent una comparativa amb 10 anys enrere, només hi ha tres municipis que augmenten la natalitat. D’una banda, Sant Pol de Mar, que creix un 57,1%. També Cabrera de Mar (48%) i Caldes d’Estrac (26,3%).

Els noms que més es posen

El nom Júlia es manté com a un dels noms més posats acompanyat de Nil. Ona, que el 2021 se situava, també, en primer lloc, aquest 2022 ocupa la segona posició amb Mia i Jan. El nom de Pol puja al tercer lloc i Martina, al quart. Els segueixen Àlex/Álex i Arnau.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit