Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Xavier Roviró: “Si no coneixem el passat, no sabem qui som ni on hem d’anar”


Avui al matí360 de Ràdio Marina ens hi ha acompanyat l’escriptor Xavier Roviró per parlar del seu últim llibre Històries de les Guilleries, que es presenta demà a la tarda a Sant Hilari Sacalm.

Les Guilleries és un territori a cavall entre les comarques de la Selva i Osona que Roviró defineix com un territori màgic i de contrastos. En aquesta comarca, “que no és comarca” com molt bé diu l’escriptor, sempre hi ha hagut una forta cultura de l’oralitat. Roviró diu que “l’oralitat és una manera de viure i, a vegades, ens n’oblidem”.

Històries de Les Guilleries és un recull de 42 narracions que parlen sobre aquest territori i la seva gent, però també sobre les seves creences i llegendes que han confeccionat el caràcter i personalitat, Roviró afirma que “si no coneixem el passat, no sabem qui ni sabem on hem d’anar. És important saber com eren La Guilleries, com són ara i com volem que siguin”.

Aquest divendres al vespre es farà la presentació del llibre Històries de Les Guilleries a Sant Hilari Sacalm. L’obra de Roviró també es presentarà en altres poblacions com Osor, Susqueda, Santa Coloma de Farners, Folgueroles o Vic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit