Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Xavier Clot, pilot lloretenc de ral·li: “En un ral·li de terra hem d’improvisar molt més que en un ral·li d’asfalt”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Xavier Clot, pilot de ral·lis de Lloret de Mar. Amb ell hem parlat de cotxes, de ral·lis i de la 14a edició del Ral·li La Selva de Terra que tindrà lloc aquest dissabte. Al telèfon, també ens hi ha acompanyat Joan de las Heras, president de Peu a Baix, organitzadors del Ral·li La Selva de Terra.

Clot confessa que, amb el seu equip estan “neguitosos” pel ral·li d’aquest dissabte. “És una experiència nova competir en un ral·li de terra, només haviem competiti en ral·lis d’asfalt”, explica, “la intenció és fer-ho el millor possible i agafar experiència per altres edicions”.

Com explica Clot, en un ral·li d’asfalt, “la gent pot entrenar els trams abans”. En canvi, en un ral·li de terra, “el trams són secrets, no sabem per on circularem”. De fet, comenta que abans de la competició tenen dos hores per fer el recorregut i prendre notes. Ara bé, com diu, “quan sortim a competir és contra el ‘crono’ i a trobar-te el que et ve de cara, hem d’improvisar molt”.

Per la seva banda, Joan de las Heras, explica que per la 14a edició del Ral·li La Selva de Terra hi ha trams nous i nous emplaçaments. A més, també destaca una novetat: “Maçanet acull el parc tancat del ral·li, on també es farà l’entrega de premis. De las Heras comenta que l’objectiu del ral·li és que la festa i tot el que comporta sigui “benefici per a tots costats”, també per els municipis que acullen la competició.

El president de Peu a Baix també destaca que l’entorn de la comarca de la Selva “té els millors trams de tot Catalunya”. “Aquí s’hi feien els campionats del món de ral·li, són trams històrics”, diu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit