Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Vivim en la cultura de l’ultraprocessat, però és més lògic menjar productes de proximitat i de temporada que no pas productes que venen de l’altra banda del món”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Txell Rubio, cuinera i activista alimentària i impulsora de l’entitat blanenca Som com som. Salut, formació i diversitat. Amb ella hem parlat d’alimentació saludable sostenible.

Com explica Rubio, Som com som neix per una necessitat. “Busquem que tothom tingui accés a l’alimentació sostenible per millorar la qualitat de vida”, diu. També afegeix que, malgrat que la sostenibilitat estigui de moda, “és important tenir-la en compte per afavorir la biodiversitat del planeta”. En aquesta línia, afirma que “és més lògic menjar productes de proximitat i de temporada que no pas productes que venen de l’altra banda del món”.

Des de Som com Som, una de les tasques que duen a terme és recuperar receptes autòctones. “Els hi donem una volta per fer-les més modernes i per elaborar-les amb tècniques més sanes”, explica. A més, Rubio també apunta que en aquests moments estan acabant de cuinar el projecte La Nevera Solidària, que s’ubicarà al casal cívic i comunitari de Can Borrell. “Consisteix en un espai fred i net on es dipositen els aliments abandonats perquè qui vulgui els pugui agafar”, diu.

D’altra banda, Rubio també apunta que “vivim en una cultura en què l’ultraprocessat és a totes les cases”. Per això explica que des de l’entitat treballen perquè “l’ultraprocessat sigui ocasional”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit