Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vist per a sentència el judici per la violació a Blanes que es va suspendre a l’espera de la llei del “només sí és sí”


El judici pel cas de violació a Blanes que es va suspendre fins que la llei del ‘només sí és sí’ fos vigent ha quedat vist per a sentència. L’Audiència de Girona va començar a jutjar l’acusat el passat 20 d’octubre i l’ha reprès aquest divendres amb les declaracions dels forenses. Fiscalia i acusació particular han elevat a definitives les seves conclusions i l’acusat s’enfronta a una pena de 13 anys de presó pels delictes de violació amb agreujant de parentiu i per maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes.

Durant la seva intervenció, el fiscal ha demanat a la sala que apliqui el codi penal anterior a la llei perquè considera que seria més beneficiós per a l’acusat.

El judici va arribar a l’Audiència al setembre però la defensa va demanar posposar-lo per esperar a que entrés en vigor la nova llei perquè un dels canvis podia suposar una condemna més baixa per al processat. En concret, recull que la condemna mínima en els casos de violació passa de 6 a 4 anys. La màxima es manté en 12.

Com que hi havia la possibilitat que les parts arribessin a un acord, a través del qual l’acusat reconeixeria els fets, el tribunal de la Secció Quarta va decidir suspendre’l. Ni fiscalia ni acusació s’hi van oposar. El 20 d’octubre s’havia de celebrar la conformitat però, finalment, es va acabar celebrant el judici, amb la declaració de l’acusat i la víctima.

El cas, que ha quedat vist per sentència, va tenir lloc el 24 de gener del 2018 al pis de la víctima, a Blanes. Fiscalia i acusació sostenen que ella i el processat havien mantingut una relació. Aquella nit, els dos es van discutir. Segons el relat de les acusacions, el processat la va fer caure al llit i s’hi va tombar al damunt, agafant-la pels canells.

Foto: Gemma Tubert/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit