Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vist per a sentència el judici a un pare acusat d’abusar sexualment de la filla a Blanes


L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un pare acusat d’abusar sexualment de la filla de 13 anys mentre dormia al domicili familiar de Blanes. L’home s’enfronta a una pena d’11 anys de presó.

La fiscalia sosté que el pare va portar a terme els abusos la matinada del 22 de juny del 2019, aprofitant que estava sol a casa amb la menor i el seu germà perquè li tocava règim de visita. La víctima ha relatat que es va despertar perquè notava que algú li estava tocant les cames fins arribar als genitals i que es va adonar que era el seu pare. L’acusat ho nega, diu que és “impensable” que fes tocaments a la seva filla i atribueix la denúncia a desavinences econòmiques i a que es va negar a portar-la a una competició de ball.

Els forenses no van trobar cap lesió als genitals de la víctima. Els psicòlegs de l’equip d’assessorament tècnic penal sostenen que la menor té simptomatologia compatible amb l’estrès posttraumàtic i han qualificat el seu relat de persistent, creïble i vivenciat.

El fiscal acusa el pare d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys amb accés carnal amb l’agreujant i demana 11 anys de presó, 10 de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la menor durant 10 anys. En concepte de responsabilitat, sol·licita que indemnitzi la filla amb 20.000 euros per dany moral. A més, l’acusació pública també demana al tribunal que acordi l’expulsió de l’acusat del país un cop complertes tres quartes parts de la condemna o quan accedeixi al tercer grau. L’home és originari de Xile.

La defensa demana l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

Foto: Marina López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit