Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vidreres tindrà una instal·lació fotovoltaica que subministrarà energia a llars i equipaments municipals


L’Ajuntament de Vidreres ha començat el projecte per a la construcció d’una instal·lació fotovoltaica al sostre del pavelló municipal. La nova instal·lació permetrà que les veïnes interessades puguin consumir electricitat procedent de les plaques solars. A banda dels habitatges de la zona propers a la zona del pavelló, la instal·lació fotovoltaica també abastirà al mateix poliesportiu i l’antic escorxador.

Mitjançant una quota mensual, les veïnes i veïns que estiguin a menys de 500 metres de la font d’energia podran consumir l’electricitat procedent d’aquestes plaques. D’aquesta manera, els costos estaran repartits entre el veïnat i el consistori. A banda d’utilitzar el mateix cablejat i suport, aquesta instal·lació fotovoltaica també suposarà descomptes a la factura de la llum. Un altre dels objectius de la instal·lació fotovoltaica és la creació d’una comunitat d’autoconsum compartit.

La instal·lació fotovoltaica de Vidreres es farà en dues fases. Les plaques que s’instal·laran tenen una garantia de 25 anys i una vida útil de 35. En les setmanes vinents, l’Ajuntament preveu organitzar una xerrada informativa per la ciutadania.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit