test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vidreres municipalitzarà el servei d’aigua l’any vinent


Vidreres preveu començar a oferir el servei d’aigua amb una gestió municipal a partir del gener del 2023. L’alcalde de la població, Jordi Camps, ha detallat que el febrer, el Tribunal Suprem va donar “la raó en el procediment de municipalització” al consistori selvatà i això ha permès tirar endavant el procés. A dia d’avui, l’Ajuntament està en fase d’expropiacions de les instal·lacions -gestionades per l’empresa Rec Madral- i una vegada passi a mans municipals, els tècnics podran entrar-hi per veure l’estat real.

A partir d’aquí es faran les accions pertinents per posar la xarxa al dia, tot i que l’alcalde ha assegurat que espera que no calgui “una inversió milionària”. Després es desenvoluparà “de forma progressiva” el pla d’inversions ja redactat. Camps ha insistit que el model de gestió “serà 100% municipal” i els rebuts els girarà el Consell Comarcal de la Selva, que és qui s’encarrega de la gestió de tributs municipals.

Pla d’inversions progressiu

De moment, el consistori es troba en plena fase d’expropiacions i valoracions de les instal·lacions. Una vegada se superi aquest tràmit, els treballadors municipals podran entrar i examinar l’estat de la xarxa. Malgrat tot, Camps no preveu que hi hagi una “inversió milionària” després d’aquesta expropiació tal com ha passat en el municipi veí de Maçanet de la Selva.

Els dos pobles els uneix una cosa: part de les urbanitzacions tenien delegada la gestió de l’aigua a Rec Madral. En el cas de Maçanet de la Selva, l’alcaldessa alertava aquesta primavera d’haver de realitzar una inversió milionària per “posar al dia” la xarxa d’aigua. A Vidreres, Jordi Camps no preveu que es repeteixi aquesta situació.

El que sí que ha avisat l’alcalde és que ja han elaborat “un pla d’inversions municipals” on s’estipula quines millores caldrà fer a la xarxa i dipòsits d’aigua del municipi. Camps ha assegurat que seran obres que es faran “de forma progressiva” per garantir el manteniment de les instal·lacions. “Hi ha zones que estan en bones condicions i d’altres on hi ha moltes fuites”, ha avisat l’alcalde. Per això intentaran actuar en aquestes zones de fuites per arreglar els problemes amb el subministrament.

Per altra banda, la municipalització del servei anirà acompanyada de la subrogació del personal que té contractat Rec Madral, que passaran a ser treballadors municipals. Jordi Camps assegura que es tracta de “personal que coneix bé el territori i el funcionament de la xarxa”. Això permetrà tenir “entre sis i vuit persones” que s’encarregaran de fer el manteniment de la xarxa a tot el poble.

Foto: Ajuntament de Vidreres

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit