Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vidreres aprova un reglament per potenciar l’ús del català al consistori

Des de l'ajuntament es treballarà conjuntament amb les escoles i institucions educatives locals per fomentar l'ús del català entre els estudiants.


L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat un nou reglament per potenciar l’ús del català. L’objectiu, assenyalen des del consistori, és consolidar i augmentar la presència del català a la vida pública i administrativa. Aquest nou reglament es va aprovar a la sessió plenària del 12 de desembre. 

Entre les directives que conté el reglament hi ha l’adopció del català com a llengua principal en totes les comunicacions oficials, la implementació de programes de formació per a tots els treballadors municipals, l’ús exclusiu del català en tots els materials de comunicació o la promoció activa del català en esdeveniments culturals, festivals i activitats comunitàries.

D’altra banda, com apunten des de l’ajuntament, es treballarà conjuntament amb les escoles i institucions educatives locals per fomentar l’ús del català entre els estudiants. Així, com expliquen en un comunicat, s’inclouran iniciatives com concursos de redacció, programes d’intercanvi cultural o es donarà suport a les activitats extraescolars en català.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit