Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Urbanisme tomba el projecte de la fàbrica d’asfalt de la pedrera de Dosrius

La Generalitat dona la raó als veïns i diu que la planta es "incompatible" amb el planejament urbanístic


La Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana ha donat la raó a la Plataforma per a la Defensa del Medi Ambient i la Salut a Dosrius. Així ha deixat sense efecte l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona pel qual s’aprovava definitivament la planta d’aglomerat asfàltic de l’empresa Obres i Asfaltatges Tarraco situada al municipi.

A la mateixa resolució, es denega, per la incompatibilitat amb el planejament urbanístic general de Dosrius, el projecte d’implantació de la fàbrica. Veïns del municipi denunciaven des de fa setmanes el projecte de la fàbrica d’asfalt previst a la pedrera del Rocà, on actualment s’hi fa únicament activitat extractiva.

Esther Balmaña, portaveu dels veïns, alertava que la planta tindria “afectacions mediambientals i de salut molt importants”, ja que estaria a tocar dels habitatges del nucli de Can Masuet. Els veïns, a més, al·legaven que l’activitat acabaria afectant també els aqüífers de la riera d’Argentona. L’empresa promotora tenia fins al 24 d’abril per demanar la llicència ambiental que li permetria tirar endavant el projecte.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit