Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una vintena de persones denuncien abusos sexuals d’un capellà a Barcelona i Caldes d’Estrac als anys 60 i 70


Una vintena de persones ha denunciat els abusos sexuals continuats d’un capellà a Barcelona i Caldes d’Estrac en les dècades dels 60 i 70, segons han avançat ‘El País’ i ‘Catalunya Ràdio’. El mossèn denunciat, Josep Vendrell Cortasa, va morir el 2004. Les víctimes eren nens que llavors tenien entre 8 i 15 anys, i algunes van patir violacions setmanals. Les víctimes temen que hi hagi més persones afectades a Montcada i Reixac, on també va fer de rector entre 1975 i 1990. Almenys una quinzena de persones ha fet arribar el seu relat al Defensor del Poble.

A Caldes d’Estrac hi va ser entre 1970 i 1975, on també s’encarregava de l’agrupament escolta, de l’escola parroquial i de l’escolania. Va arribar després de ser denunciat a Barcelona per algunes famílies a la policia i al bisbat quan treballava a l’Agrupament Escolta Aureli Escarré, vinculat a la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino. La resta de famílies, però, va donar ple suport al mossèn.

I és que, en general, les famílies el respectaven molt i ningú el qüestionava, fins i tot quan presumia davant d’ells de conèixer els penis dels seus fills, segons han explicat les víctimes, que el descriuen com “un gran manipulador, un psicòpata i molt carismàtic”. Explicava als pares que donava classes de sexualitat als nens.

Imatge: Dues de les víctimes de Caldes d’Estrac expliquen els abusos a Catalunya Ràdio. Foto: Catalunya Ràdio

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit