Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una vintena de ferits lleus als Focs de Blanes de dissabte


Una vintena de persones han hagut de ser ateses pels serveis d’emergència aquest dissabte a la nit després que alguns projectils de la pirotècnia Josman (Ourense), que actuava en el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, hagin anat a parar a la sorra de la platja i al Passeig Marítim. Les ferides que han provocat els artefactes han estat lleus i cap de les persones ateses han hagut de ser hospìtalitzades. Alguns dels afectats han difós vídeos a través de Twitter.

En un comunicat, l’Ajuntament de Blanes atribueix l’incident a “un possible error de càlcul de l’empresa” pel que fa a la càrrega d’artefactes el que hauria provocat que diversos focs aquàtics hagin arribat a la zona de públic. Des del consistori expliquen que el Pla de Seguretat i Emergències delimita “estrictament” la zona on els artefactes no poden arribar, tant pel que fa a la zona de terra com la de l’aigua.

Davant d’això, l’Ajuntament de Blanes ha obert una investigació per esclarir els fets i no descarten desqualificar del concurs l’empresa pirotècnica.

El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha dit que el Pla de Seguretat i Emergència va funcionar de manera “impecable”:

“El Pla de Seguretat ha funcionat de forma impecable. Contempla en primera instància la distància de seguretat on està el públic i la marítima on estan les embarcacions. Això se li passa diverses vegades al pirotècnic, amb la qual cosa sap exactament i ho té en plànols les zones que no pot traspassar de cap de les maneres. La resta del pla de seguretat va funcionar, perquè un cop hem tingut aquest incident en el què vàrem haver d’atendre 20 persones teníem ambulàncies col·locades a tota la façana marítima que es van adreçar al punt i que agafaven aquests ferits i els atenien […] A les 20 persones les vàrem donar d’alta allà mateix, no va ser necessari traslladar-los a cap centre sanitari perquè cap d’elles era greu”.

La decisió de desqualificar o no la Pirotècnia Josman es plantejarà en la reunió que està previst fer aquesta tarda amb la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici. D’altra banda, l’alcalde Jordi Hernàndez també ha convocat una trobada informativa amb la resta de membres del consistori per posar-los al corrent de la situació.

Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit