Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una trentena de CAP incorporaran fisioterapeutes fins a finals d’any


Una trentena de Centres d’Atenció Primària (CAP) incorporaran fisioterapeutes des d’ara i fins a finals d’any. Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut del Govern, Manel Balcells, que també ha afirmat que s’anirà treballant progressivament en aquesta línia perquè de cara el 2023 tots els centres de Catalunya tinguin almenys un professional d’aquest àmbit.

El departament ha subratllat que un dels seus objectius és posar la primària “al lloc on toca”, recordant que és un “eix vertebrador” del sistema. En aquest sentit, ha admès que els professionals estan cansats després de la pandèmia i s’ha compromès a treballar amb “voluntat i fermesa” per abordar la situació des d’un punt de vista multidisciplinar.

En la seva primera visita institucional, Balcells ha optat per desplaçar-se a aquest centre barceloní per reivindicar la feina dels CAP com a “elements més pròxims” a la comunitat en un escenari de “desigualtats” en plena “crisi econòmica”. Per això ha volgut destacar la incorporació de nous perfils professionals a la xarxa com és el cas dels nutricionistes, els dietistes i ara, també, els fisioterapeutes, com a “referents de benestar”. “Una de les patologies més freqüents i amb més llista d’espera són precisament aquests”, ha recordat, afegint que no tot es pot resoldre al CAP, però sí una bona part.

Balcells també ha apuntat que s’haurà de trobar “l’encaix” de forma progressiva i que, posteriorment, es farà una avaluació per veure’n els resultats. Tot i això ha assegurat que les llistes d’espera són “excessivament altes” i que pot ser una bona forma de millorar la qualitat de vida de la gent.

L’encaix amb l’AESAP

Preguntat pel fet que un total de 30 professionals de la salut pública i àmbit relacionats de Catalunya hagin signat una declaració reclamant que la futura Agència Estatal de Salut Pública (AESAP) tingui seu a Catalunya, Balcells ha dit que s’haurà de mirar “l’encaix”. Així, ha detallat que qualsevol escenari que “elimini alguna de les competències catalanes no l’interessa” perquè és una agència “molt potent” que funciona “bé”.

Tot i això ha obert la porta a treballar amb coordinació i “perspectiva de xarxa”, com fan les agències “de qualitat”. “No es tan important en que estigui aquí o no, sinó que la catalana funcioni”, ha afegit.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit