Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una quinzena d’establiments de Lloret tenen el certificat Bioscore de sostenibilitat


El 30% de totes les places hoteleres que hi ha a Lloret de Mar ja tenen el certificat Bioscore. Aquest segell acredita els establiments que segueixen mesures de sostenibilitat. En total, es tracta de més de 6.000 llits i 15 establiments diferents del municipi. El certificat permet que els allotjaments tinguin indicadors del nivell de sostenibilitat i un software elabori informes i creï una estratègia transversal per aconseguir reduir l’impacte ambiental. Des de Lloret Turisme asseguren que aquest pas és especialment important perquè el portal Booking també reconeix el certificat i ara permet que quan els usuaris busquin hotel per passar les vacances puguin filtrar només els establiments que són sostenibles.

El juny de l’any passat el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, amb el suport de Lloret Turisme, va signar un acord amb la plataforma Bioscore per aconseguir que tots els establiments de Lloret de Mar aconseguissin el certificat d’establiment sostenible. Es tracta de l’UNE-ISO 21401:2019. Aquesta és la primera normativa internacional en sostenibilitat i allotjaments turístics.

Fins a dia d’avui, són una quinzena d’establiments lloretencs que tenen aquest certificat. Són l’hotel Marsol, l’aparthotel Costa Encadntada, els apartaments Blau, els Condado, els hotels Samba, Surf Mar, Delamar, Gran Hotel Flamingo i Evenia Olympic Park. També Evenia Olympic Garden, Evenia Olympic Suites, Evenia Olympic Palace, Xaine Park, The 15th Boutique Hotel i l’Augusta Club Hotel & Spa.

El segell Bioscore

Es tracta d’un segell internacional molt ben valorat pels diferents canals de distribució turística com ara Booking, Destinia o Ecohotels. A més, el portal de reserves de referència ha habilitat un filtre que permet destacar els hotels que tenen aquest certificat com a establiments sostenibles. Un filtre que la gent podrà fer servir quan busqui allotjaments per anar de vacances.

Ara, s’aniran incorporant nous establiments. De fet, Elizabeth Keegan, directora de Lloret Turisme, ha anunciat que preveuen tancar el 2023 amb “el 60% de la destinació” amb aquest certificat. De moment, Lloret de Mar s’ha convertit en la primera destinació catalana en aglutinar tants establiments certificats internacionalment en la sostenibilitat turística.

La idea d’aconseguir que tots els allotjaments turístics tinguin aquest certificat surt arran del projecte europeu Greentour. De fet, Lloret hi ha participat durant tres anys. En converses amb diverses destinacions turístiques i investigadors en l’àmbit del turisme, han coincidit en la importància de tenir “bioindicadors” que regulin el nivell de sostenibilitat dels allotjaments. Keegan ha destacat que des de Lloret tenien “clar des del primer moment” que aquests bioindicadors havien de venir de la mà d’un certificat internacional que els visitants puguin reconèixer.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit