Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una quinzena de detinguts a Lloret per importar i vendre productes falsificats


Una operació conjunta de la Policia Nacional i l’Agència Tributària ha acabat amb la desarticulació d’una organització criminal que es dedicava a la importació i venda de productes falsificats a través del top manta. Hi ha un total de 39 persones detingudes, la majoria -una quinzena- a Lloret de Mar. També s’han arrestat 14 persones a Madrid, 4 a Sevilla; 3 a Màlaga i 3 més a Tenerife.

L’operatiu ha dut a terme un total de 13 registres simultanis i 22 inspeccions en magatzems i establiments oberts al públic en diferents punts del país, entre ells Lloret de Mar. S’han intervingut 250.000 articles. Entre el material comissat, hi ha equipacions de futbol, bosses de luxe, calçat i joies així com materials per estampar peces falsificant marques conegudes. També s’ha intervingut 86.255 euros en efectiu, dispositius electrònics com mòbils, tauletes i portàtils i una gran quantitat de documentació relacionada amb la xarxa.

La xarxa modificava constantment el seu ‘modus operandi’ i les formes de pagament, les vies d’entrada de la mercaderia i la distribució per evitar ser descoberts.

Les falsificacions es feien mitjançant la pròpia creació i importació dels productes –peces de roba, calçat, joies o articles de marroquineria. En d’altres ocasions, en canvi, unien a l’article una etiqueta, adhesiu o serigrafia distintiva de determinades marques, vulnerant els drets de la propietat industrial.

Els agents van descobrir que la xarxa operava des d’almenys el 2016 i que comptava amb una estructura piramidal i “dinàmica” amb un clar repartiment de les tasques entre els seus membres. Per blanquejar els guanys, creaven negocis amb aparença legal, com restaurants, i l’enviament de diners al seu país d’origen (Senegal) a través de mules o paqueteria.

Foto: Policia Nacional

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit