test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els anònims rebuts per Helena Jubany van ser enviats per un company del grup excursionista


Un informe cal·ligràfic elaborat per la Policia Nacional confirma que l’autor dels anònims que va rebre la mataronina Helena Jubany setmanes abans de ser assassinada, són d’un company del grup excursionista al que pertanyia la victima segons ha revelat l’acusació.

El titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha cridat a declarar el sospitós el pròxim 1 d’abril, que ja tenia la condició d’investigat des del passat mes de desembre. El jutge, però, estava esperant el resultat de la prova cal·ligràfica per citar-lo.

Sospitós i víctima es coneixien perquè eren companys de la Unió Excursionista de Sabadell en el moment dels fets, l’any 2001. Els dos anònims que va rebre Jubany sempre anaven acompanyats amb begudes adulterades amb somnífers. El nou investigat va estar a punt d’esquivar la justícia perquè el jutge li va atribuir aquesta condició l’1 de desembre de 2021, només unes poques hores abans que el delicte prescrivís. L’endemà, el 2 de desembre, es complien 20 anys de la mort de la bibliotecària en un bloc de pisos de Sabadell.

L’acusació particular, però, va aconseguir incloure’l a la causa després d’aportar uns correus electrònics extrets del disc dur de l’ordinador d’Helena Jubany. Segons el jutge, el contingut de les converses tenia una connexió clara amb els anònims que va rebre la víctima. A més, en el seu dia Jubany ja va verbalitzar que sospitava del company de la UES.

Imatge: Helena Jubany. Foto: Arxiu ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit