test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una família del Vallès es converteix en el visitant 150.000 del Castell de Montsoriu

Els visitants han estat rebuts a migdia en un acte de celebrat al pati d'armes del castell gòtic que ha comptat amb la presència de l'actor Quim Masferrer, veí de Sant Feliu de Buixalleu, i de diverses autoritats. La jornada ha començat amb una programació especial en directe de Ràdio Marina des de la sala noble del castell gòtic.


Una família de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) s’ha convertit aquest dissabte en el visitant número 150.000 del Castell de Montsoriu des de la seva obertura al públic l’any 2011. Els visitants, la família Mor Sastre -Estela, Manel pare i fill i la Júlia-, han estat rebuts a migdia en un acte de celebrat al pati d’armes del castell gòtic que ha comptat amb la presència de l’actor Quim Masferrer, veí de Sant Feliu de Buixalleu, i de diverses autoritats. A l’acte de celebració, que ha començat a les deu del matí amb una programació especial en directe de Ràdio Marina, també hi han assistit persones vinculades amb el projecte de recuperació del Castell de Montsoriu, iniciat fa tres dècades.

Durant l’acte, la família Mor Sastre ha rebut un diploma acreditatiu, una estada d’una nit al balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella per a dues persones i una foto de record amb les autoritats assistents, el vescomte Bernat de Cabrera i l’actor Quim Masferrer. La família va adquirir les entrades telefònicament a mitjans de la setmana passada i era la primera vegada que visitaven Montsoriu. Van conèixer el monument a través d’una persona propera veïna d’Arbúcies.

Visitant 150.000 Castell de Montsoriu
Visitant 150.000 Castell de Montsoriu. Foto: David Rueda

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Albert Sanz, ha avançat que treballen en un projecte de realitat virtual que permetrà mostrar als visitant com era la vida al castell:

 

“Una novetat que tindrem l’any vinent son visites virtuals. Ja tenim un projecte Next Generation i seran unes visites que quedaran molt xules que permetran veure com eren les sales del castell […]. I en referència al Vescomtat de Cabrera estem tirant endavant un projecte turístic per tal que s’involucrin més municipis de la comarca”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, ha encoratjat a les persones que encara no coneixen el Castell de Montsoriu a fer una visita al monument:

 

“Era una gran joia desconeguda. El repte ha sigut difondre l’existència del propi castell. Fèiem broma i dèixem que l’única errada que té Montsoriu és que no estigui a França. Si estigués a França estaria ple de gent dels Estats Units o oriental perquè els agrada molt el turisme cultural. Però crec que hem aconseguit anar posant-lo una mica en el mapa. De vegades et trobes gent de Blanes o de per aquí a prop que no han estat mai al Castell de Montsoriu. I els hem d’animar a que vinguin. Estem en un entorn preciós, en un parc natural com el del Montseny. I ara que ve la tardor és la millor època. Tenim molt a la vora aquesta gran joia, unes visites guiades que son molt interessants, i els nens flipen, s’ho passen super bé. I animaria a tots els teus oients que si no ho han vist que vinguin a visitar el castell”.

L’obertura al públic del Castell de Montsoriu

Durant els primers anys, les visites al Castell de Montsoriu només eren en el format de visita guiada, per tal de facilitar el recorregut a l’interior del castell. A partir del 2014, amb les millores introduïdes en diferents fases de restauració, es facilita l’accés en format de visita lliure autoguiada. Aquest fet va significar un increment dels visitants. Però el creixement més destacat ha vingut després de la pandèmia: l’any passat es va assolir la xifra de 19.000 visitants. Segons el patronat, son “les millors dades des que es va obrir el castell” i esperen que “Montsoriu assoleixi enguany un nou rècord històric de visites”.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit