test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una escola de Mataró engega una campanya per endarrerir l’entrega del primer telèfon intel·ligent


L’escola Gem de Mataró ha engegat aquest curs una campanya d’aliança amb les famílies per intentar endarrerir “tant com sigui possible” l’entrega del primer telèfon intel·ligent. L’objectiu per als pròxims anys és que la relació amb els mòbils s’iniciï en acabar l’ESO, als 16 anys, tot i que, ara la majoria d’alumnes ja en tenen abans d’acabar la Primària, amb només 11 anys.

La campanya de l’escola Gem de Mataró beu d’una experiència similar a l’escola Sadako de Barcelona i, de moment, té molt bona rebuda per part de tota la comunitat educativa, també entre els alumnes. El manifest ‘Desmobilitza’t’ compta ja amb prop de 300 adhesions i des del centre esperen notar “canvis importants” a partir del pròxim curs. La clau, segons les famílies, es trobar “l’equilibri entre la utilitat i l’abús” i aconseguir que els joves tinguin una mirada crítica per “entendre i classificar” tots els continguts que els poden arribar a través de les xarxes socials.

Ús vetat dins del centre

Pel que fa a l’escola, l’ús del mòbil està totalment vetat. Els alumnes els entreguen en arribar a l’aula i queden custodiats fins que marxen a casa. La directora de l’escola, Montse Paredada, explica que d’aquesta manera se’ls ajuda en “l’autocontrol del mòbil quan no el necessiten”.

La situació, admet Paredada, és complexa perquè va més enllà de l’escola. En aquest sentit, la directora relata una situació de “pressió”, tant per part dels alumnes, que no volen quedar-se enrere respecte dels companys que ja tenen mòbil, com per part de les famílies, que en el moment actual no volen estar desconnectats dels seus fills.

A través de la campanya ‘Desmobilitza’t’ es vol, justament, donar eines a les famílies per gestionar aquesta situació i impulsar canvis que han de ser a escala “global” per evitar que nens i nenes de curta edat continuïn accedint a aplicacions i continguts que “no són adequats per la seva edat de maduresa”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit